Радан Кънев: Ще познаем рубладжиите по отношението към кризата в Украйна

38625
Радан Кънев: Ще познаем рубладжиите по отношението към кризата в Украйна
Снимка: БГНЕС

По отношението към кризата в Украйна най-лесно ще може да бъдат различени рубладжиите от българските патриоти и европейци. Това смята лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторския блок Радан Кънев. Той коменитра в личния си профил във Facebook ситуацията в Украйна и приетото по-рано днес постановление от Съвета на Федерацията на Русия за използване на руски въоръжени сили в Автономна република Крим.

"Смяната на властта и насрочването на избори в Киев няма никакво отношение към автономията на Крим и договора от 1994 г. Решението на СФ на Русия и дефакто намесата в Крим са акт на чиста агресия. Целта е задържане на Украйна в руска орбита и обръщане на режима, коментира Радан Кънев. - Програма минимум е създаване на фактически независима (т.е руска) Кримска република като гнездо на напрежение и конфликти. Възможно е "освобождаване" на изтока, което няма да бъде прието радушно в Крим и ще създаде пояс на постоянно насилие. Програма максимум е "умиротворителите" да напреднат към Киев с риск от тотална гражданска война. Отговорът на Запада определя до къде ще спре Путин. Сам няма да спре. Най-тежко ще пострадат украинските, засега кримските руснаци. Те са сигурни жертви на плановете на Путин".

Плевнелиев е в готовност да свика КСНС заради Украйна

Президентът Росен Плевнелиев е в готовност да свика Консултативния съвет за национална сигурност заради събитията в Украйна. Както е из...

Според Радан Кънев, за нашата страна ситуацията в Украйна и Автономна република Крим означава най-вече несигурност. "За България всички тези варианти означават несигурност, икономически и енергийни проблеми, заплаха за българите в Украйна, заплаха от бежанска вълна. Нашият еднозначен национален интерес е спиране на агресията и мирно решение. По отношението към тази криза най-лесно ще различим рубладжии от български патриоти и европейци", категоричен е говорителят на Реформаторския блок.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика