Радев заминава на визита в ОАЕ. Ще търси ли газ?

1423
Радев заминава на визита в ОАЕ. Ще търси ли газ?
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ) на 1 и 2 септември, съобщиха от неговия прессекретариат. Визитата е по покана на президента на ОАЕ и владетел на Абу Даби Н.В. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

В рамките на посещението, в присъствието на двамата държавни глави, ще бъдат подписани двустранни документи в различни сектори. Предвижда се провеждането на бизнес форум с участието на наши компании, организиран от Търговската камара на Абу Даби.

Радев говори за газа с азерския си колега Алиев, отново го покани у нас

Възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничеството между България и Азербайджан в области от взаимен интерес, сред които е...

Като акценти на визитата, от "Дондуков" 2 посочват "задълбочаването на двустранния политически диалог на най-високо равнище, двустранното сътрудничество в областта на енергетиката и икономиката, възможностите за инвестиции в България и за съвместни проекти с участието на български компании, осъвременяването на договорно-правната база".

Държавният глава Румен Радев ще бъде посрещнат от Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян в Президентския дворец в Абу Даби. Двамата ще имат среща на „четири очи“, след което ще се проведат пленарни разговори между официалните делегации на България и ОАЕ.

В присъствието на двамата президенти ще бъде подписан Меморандум за стратегическо партньорство между България и ОАЕ. Целта на споразумението е да насърчи развитието на сътрудничество в широк спектър от области, сред които икономиката, търговията, инвестициите, туризма, образованието, дигиталните технологии и изкуствения интелект, културата, младежта и спорта.

В Президентския дворец в Абу Даби ще бъдат подписани и двустранни документи за разбирателство в сферата на туризма, на земеделието, на образованието, на културата, както и Меморандум за разбирателство за обмен на новини и сътрудничество между Българската телеграфна агенция и осведомителната агенция (WAM) на ОАЕ. Двете държави работят и за постигане на Споразумение за насърчаване и взаимна защита на инвестициите между правителствата на България и ОАЕ.

Радев свиква среща за увеличаване на внасяния газ от Гърция

Президентът Румен Радев ще проведе среща в понеделник с представители на ръководството на компаниите „Gastrade” и „Co...

Президентът Румен Радев ще открие в Абу Даби бизнес форум, в който ще вземат участие представители на компании от двете държави в областта на високотехнологични производства и иновациите, транспорта, информационните и комуникационните технологии, енергетиката, отбранителната индустрия.

В делегацията, водена от държавния глава, участват членове на неговото служебно правителство – вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев, първият ни дипломат Николай Милков, икономическият министър Никола Стоянов, министърът на иновациите и растежа Александър Пулев. Президентът ще е придружаван и от представители на бизнеса.

ОЩЕ: Радев разговаря с турския посланик за засилване на партньорството с Турция заради енергийната криза

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com