Радев заминава за Китай, ще обсъждат увеличаване на китайските инвестиции в България

4628
Радев заминава за Китай, ще обсъждат увеличаване на китайските инвестиции в България
Снимка: Прессекретариат на президентството

Българският президент Румен Радев ще бъде на държавно посещение в Китайската народна република от 01.07.19 г. до 05.07.19 г. по покана на своя колега Си Дзинпин, информира БГНЕС. Издигането на двустранните отношения между България и Китай на стратегическо равнище и определянето на насоки за тяхното последващо развитие и задълбочаване ще са водещите акценти на срещите на държавния глава на България с председателя на КНР и с министър-председателя Ли Къцян, съобщиха от прессекретариата на президентството.

Във фокуса на разговорите на президента Румен Радев с представителите на китайските държавни институции и бизнеса ще бъдат и перспективите за увеличаване на китайските инвестиции в България, насърчаването на контактите между бизнеса, както и партньорството в информационните технологии, транспортната инфраструктура и комуникациите, туризма, науката, образованието и културата, земеделието, устойчивото развитие и градското планиране.

Радев призова за засилване на инвестиционното сътрудничество между България и Китай

Партньорството в икономиката и инвестиционното сътрудничество между България и Китай имат голям потенциал за развитие и в краткосрочен ...

В рамките на утрешния ден Радев ще проведе среща с министър-председателя Ли Къцян в град Далиен. Там българският президент ще представи план за основните насоки за развитие на българо-китайските отношения. Държавният глава на България ще участва в церемонията по откриването на Световния икономически форум в Далиен, известен като „Летния Давос“. На следващия ден Румен Радев ще направи изказване в рамките на сесията „Диалог между китайските държавни предприятия и българската власт“. Той ще се срещне с Клаус Шваб, основател и президент на Световния икономически форум в Давос.

В град Далиен българският президент ще проведе среща и с губернатора на провинция Хъбей Сю Цин. На 03.07.19 г. в Пекин ще се състои церемонията по официалното посрещане на българския държавен глава и негова съпруга в Китайската народна република. Румен Радев и Си Дзинпин ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Китай. Очаква се на срещата на двамата държавни глави да бъде приета Съвместна декларация между Република България и Китайската народна република за установяване на отношения на стратегическо партньорство.

В Пекин президентът Румен Радев ще проведе срещи и с председателя на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители Ли Джаншу, с представители на държавните и политическите институции, ще отдаде почит и ще положи венец на мемориала на народните герои на площада „Тианънмън“.

На 04.07.19 г. българският държавен глава ще посети Шанхай, където ще проведе среща с кмета на града Ин Йон, а в последния ден от визитата сище изнесе лекция в Шанхайския университет „Джао Тонг“. В Шанхай държавният глава ще посети централата на китайския туристическа корпорация „Ctrip Corporation“ и ще проведе среща с главния изпълнителен директор Джейн Джо Сън.

Радев призова Китай да увеличи инвестициите си в у нас в ИТ, образованието и науката

Център за координиране на общите проекти и на нормите между ЕС и Китай да бъде изграден в София, обсъдиха президентът Румен Радев и мин...

В рамките на посещението на президента Румен Радев в Китай ще се проведат и икономически форуми с участието на български и китайски компании и институциите, насърчаващи диалога между деловите среди. Във водената от държавния глава делегация са председателят на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Искрен Веселинов, председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения Халил Летифов, както и народните представители, членове на Групата за приятелство България – Китай в Народното събрание – Христо Проданов, Георги Колев, Боряна Георгиева. В делегацията са включени представители на научните и образователните институции, както и представители на български компании в областта на информационните технологии, инвестициите, туризма и земеделието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика