Реформаторите започват консултации за съставяне на правителство

1254
Реформаторите започват консултации за съставяне на правителство
Снимка: БГНЕС

От днес, 6 декември, Реформаторският блок (РБ) започва политически консултации с парламентарно представените политически сили с ясна евроатлантическа ориентация и демократични ценности, с решение на Изпълнителния съвет на РБ. Това съобщиха от пресцентъра на Блока.

"С това изразяваме волята си и полагаме усилия за недопускане на БСП и ДПС отново в управлението на страната", посочват от политическата сила.

Кабинет с този парламент e ирационално, смята Горанов

Министърът на финансите в оставка Владислав Горанов заяви, че опитите за съставяне на кабинет в рамките на този парламент са ирационалн...

Целта на консултациите е да се установи дали е възможно в рамките на този парламент да бъде формирано стабилно мнозинство, гарантиращо продължаване и задълбочаване на реформите с особен акцент върху борба с корупцията, съдебната реформа, образование и здравеопазване, отбрана и сигурност, енергетика и икономическа стабилност.

Ако тези консултации покажат възможност за ефективно реформаторско мнозинство, РБ ще оползотвори мандата и ще участва в парламентарно мнозинство, но без да излъчва политически лица в правителството. Ако не бъде изразена такава политическа воля и мандатът бъде връчен на РБ, Блокът ще върне мандата незабавно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика