Румен Петков: Финансовият министър е безродственик и циник

1303
Румен Петков: Финансовият министър е безродственик и циник

Заместник-председателят на АВБ Румен Петков осъди остро в Пловдив подписаното писмо от финансовият министър Владислав Горанов до парламентарната комисия по социална и демографска политика във връзка с приетия на първо четене закон за ветераните от войните.

"Писмото е цинично и може да бъде подписано само от безродственик", каза Петков.

Петков: Партньорството между АБВ и останалите партии е под въпрос

Партньорството между АБВ и останалите партии в управлението е поставено под въпрос. Това заяви в Шумен заместник-председателят на парти...

Припомняме, че в становището на Министерството на финансите се отхвърля идеята ветераните да получават безплатните си лекарства от личния лекар, а придружителите им да пътуват безплатно в градския транспорт.

"В края на миналата година ветераните, които са участвали във Втората световна война са 3 500 души. С писмото си Горанов им отрича правото на елементарно уважение от страна на държавата", категоричен е Петков. Той добави, че проектозаконът е гласуван единодушно от народните представители, пише още Topnovini.bg.

"Най-добре е министър-председателят Борисов да си прибере Горанов - в джоба или в "Бояна", където намери за добре. Министър Горанов генерира само напрежение в ключови институции", заяви още Петков.

Той критикува Владислав Горанов и за предлаганите промени в Кодекса за социално осигуряване. "Това е 117-та промяна в Кодекса, а последната е от преди година. Този път обаче тя не е съгласувана с никой. Не са водени консултации и предварителни разговори с пенсионните фондове или с работодателските организации. Включително и министерството на труда и социалната политика няма становище", уточни Петков.

Всички сме убедени, че реформата в МВР е необходима, заяви Румен Петков

Нямаме една по-ясна и аргументирана диференциация на труда, който се полага в МВР. Всички сме убедени, че реформата в МВР е необходима....

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика