Румен Петков и АБВ дават "Булгаргаз" на прокуратурата

2568
Румен Петков и АБВ дават "Булгаргаз" на прокуратурата
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

 

Румен Петков съобщи още, че АБВ възнамеряват да сезират прокуратурата за действията на Булгаргаз, както поясни - за за грубо погазване на нормативната уредба, пазарните принципи, правата и задълженията на дружеството и ръководството на Булгаргаз.  "От 20 милиона печалба да я сведеш на 3 милиона загуба - за това действително се изискват много сериозни и последователни усилия по посока на промяната", коментира Петков финансовите резултати на Булгаргаз, видни от отчета на дружеството, качен на сайта на компанията. "Не се ли вземат сериозни мерки, в това число кадрови, това означава, че и за премиера и за Асен Василев загубите са приемливи, но народът да плаща некадърието на тази шайка е абсолютно неприемливо", заяви Петков. Лидерът на АБВ отново настоя за ефективни преговори с Газпром и посочи, че от 54 компании, с които Газпромекспорт работи от държавите-членки на ЕС, до понеделник били подписани договори с 38 компании. "Продължаваме да считаме, че настояването на икономическия министър и на работодателите е задължително да бъде реализирано по най-бързия начин", добави Петков. 
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/politics/rumen-petkov-s-objasnenie-zashto-kevr-pak-bavi-cenata-na-gaza-news_1765202.html © Actualno.com

Лидерът на АБВ Румен Петков съобщи, че от партията му възнамеряват да сезират прокуратурата за действията на "Булгаргаз", които според тях са "грубо погазване на нормативната уредба, пазарните принципи, правата и задълженията на дружеството и ръководството". 

"От 20 милиона печалба да я сведеш на 3 милиона загуба - за това действително се изискват много сериозни и последователни усилия по посока на промяната", коментира Петков финансовите резултати на "Булгаргаз", видни от отчета на дружеството, качен на сайта на компанията.

Румен Петков с обяснение защо КЕВР пак бави цената на газа

На фона на коментарите за пристигащия американски втечнен газ, лидерът на АБВ Румен Петков определи като втрещяват факта, че никой не к...

"Не се ли вземат сериозни мерки, в това число кадрови, това означава, че и за премиера, и за Асен Василев загубите са приемливи, но народът да плаща некадърието на тази шайка, е абсолютно неприемливо", заяви още Румен Петков.

Съотношението на цената на газа на ТТФ с LNG е минус 30 евро на мегаватчас, изтъкна още той. "За май вместо цената на газа в България да е 130 лв., тя е 162 лв., за юни искането от Булгаргаз е да е 140 лв., а за юни тя няма да е повече от 110 – 115, т.е. тази комисионна отива някъде", заяви Петков и настоя "някой да докаже дали министър-председателят е безучастен".

Лидерът на АБВ отново настоя за ефективни преговори с "Газпром" и посочи, че от 54 компании, с които "Газпромекспорт" работи от държавите членки на ЕС, до понеделник били подписани договори с 38 компании. "Продължаваме да считаме, че настояването на икономическия министър и на работодателите е задължително да бъде реализирано по най-бързия начин", добави Румен Петков.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Съпругата ми от месец не спи": Радев приключи срещите с кандидатите за служебен премиер

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика