Румен Петков: Политически необмислено е да се опитваш да тресеш държавата

6158
Румен Петков: Политически необмислено е да се опитваш да тресеш държавата
Снимка: БГНЕС

В момента да се опитваш да тресеш държавата е повече от политически необмислено. Това каза зам.-председателят на АБВ Румен Петков пред "Фокус" в коментар за решението на ДСБ да излязат в опозиция.

Вчера, 12 декември, в Поморие беше заседанието на ръководството на ДСБ, на което националното ръководство на партията взе решението за излизане в опозиция. Заради личното си решение да запази поста си на министър на здравеопазването Петър Москов подаде оставка като зам.-председател на ДСБ.

Петков: Радан Кънев смята, че е над закона

Радан Кънев се чувства над закона и това не прави впечатление на никой. Това каза зам.-председателят на АБВ Румен Петков пред bTV. В с...

Споед Петков позицията на ДСБ е "стремеж на всяка цена да запазиш някакво его". "Това могат да го направят хора, за които България не фигурира в ценностната система или по-общо казано хора с много спорна ценностна система и хора, за които бъдещето на държавата няма грам стойност и които, за да впечатлят някого, с оглед на предстоящите избори са способни на всичко. Това е много ясен стремеж – в президентската кампания да сложат черта между себе си и ГЕРБ и да парцелират дясното пространство”, заяви Петков.

"Излязоха няколко съвършено противоположни позиции от участници в ръководството на ДСБ, но една част от тях откровено смущават дотолкова, доколкото там имат претенции да са демократи, а звучи един добре познат в исторически план болшевишки стил – „Ако не си с мен, си против мен” и „Ние се събрахме и аз реших”. Говори се от името на членове, от името на симпатизанти, употребяват се термини „ за онзи трябва дърво” – това смущава в началото на 21 век", смята Петков.

"Много се надявам, че държавата няма да бъде разтресена, защото в момента дейността на институциите и усещането за сигурност и перспектива за българските граждани е нещо, което е изключително важно. Надявам се,че това няма да бъде нещо повече от буря в чаша вода, но все пак нормалният българин трябва да си направи заключението колко много е съкратена дистанцията между тези „демократи” и онова болшевишко начало, от което като че ли всички искаха да бягат преди 25 години”, заяви Петков.

"Сядаш, подготвяш едно виждане в случая за съдебната реформа и който си позволи да изрази макар и най-малко несъгласие с твоето виждане бива обявяван за враг", каза политикът.

Петков: Не подкрепяме бюджета, защото в него няма приоритети

В този бюджет няма политики, няма приоритети. Така зам.-председателят на АБВ Румен Петков коментира защо коалиционните партньори няма д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика