Румен Петков: Премиерът обяви държавното ръководство за цигански оркестър

3370
Румен Петков: Премиерът обяви държавното ръководство за цигански оркестър
Снимка: БГНЕС

"Премиерът обяви държавното ръководство за цигански оркестър. Тоест, той ясно каза „Ние работим по слухове”. Това заяви заместник-председателят на АБВ Румен Петков.

Циганските оркестри, страхотни музиканти, имам и много приятели такива, те свирят по слухове. Те учат нотите, те учат по слухове. След като премиерът обявява такова нещо, че се работи по слухове, аз отсега нататък не виждам какъв нормален търг ще може да се проведе и каква нормална обществена поръчка, защото слуховете ще валят с още по-голям интензитет. Аз съм много далече от мисълта, че в България имаме проведен такъв търг, около който не е имало слухове”, заяви Румен Петков и допълни:

„За мен ще е много важно дали тези фирми ще се опитат да защитят името си. Ако те не съдят държавата, те ще оставят впечатлението, че действително е правено нещо. След което трябва да се видят тръжните комисии, които са провели тези търгове, защото министър-председателят, макар и индиректно, обвини всички членове на тези тръжни комисии и ръководители на ведомства в корупция. Това е посланието, тук са проведени едни нередовни неща, той, разбира се, е целият в бяло, не е съгласен с тези нередовни неща”.

Румен Петков дава Реформаторите на прокурор заради укрити пари

Фактът, че професор Вълчев ни гледа, показва, че ни счита за сериозен фактор. Той обаче не казва кой избра г-жа Кунева за образователен...

Той (Бойко Борисов - бел. ред.) от Прага обяви, че поназнайва нещичко, че е подочул. Да бъде любезен да каже какво е проучил, какво паназнайва и да вървим напред", каза още Румен Петков в предаването "Лице в лице" по bTV.

Вчера министър Лиляна Павлова, в отговор на въпрос дали отмяната на тези обществени поръчки за много големи суми е свързана с опитите за дестабилизация на кабинета – отговори еднозначно "Да". Румен Петков коментира нейните думи:

Лиляна Павлова за мен е много солиден човек и вероятно е имала нещо конкретно предвид, но в случая отмяната на тези обществени поръчки се прави от министър-председателя. Ако госпожа Павлова има предвид, че министър-председателят се опитва да дестабилизира държавата, аз трудно ще мога да я опровергая.

След като самият министър-председател е убеден, че неговото правителство е провело непрозрачни процедури, в крайна сметка животът не започва на 18 февруари. Какво правихме досега?

След като министър-председателят е убеден, че са проведени непрозрачно процедурите, поименно всички, които са участвали в тръжните комисии, обяснения, и да вземе мерки. След като е убеден, че са били непрозрачни процедурите, тези хора нямат място в държавната администрация”, коментира още Петков.

Румен Петков: Кунева е палиативно решение

Не е това начина да се лансира и защити една кандидатура на министър. Необходим е ефективен политически диалог.  Не е нормално пар...

"Комуникацията между четирите парламентарни групи, четирите формата, които подкрепят правителството, е зле", заяви зам.-председателят на АБВ.

Петков беше категоричен, че ще настояват Съвета по развитието да се събира минимум един път месечно, иначе той е лишен от съдържание и смисъл.

В коментар на антикорупционното законодателство Петков заяви, че досега няма текст на един такъв евентуален закон.

"Много е лесно да се обвяваш за първи борец с корупцията, но когато нямаш текст – каква подкрепа търсиш и за какво търсиш тази подкрепа", пита още Петков.

„Нямаш текст от една страна, не си предоставил текст, който да се обсъжда, от друга страна казваш – подкрепете ми текста. Ами тази апокрифна литература в крайна сметка трябва да види бял свят и ще поставим този въпрос. Ще настояваме и за едно много по-сериозно решение за намесата на въоръжените ни сили в охраната на границата”, коментира Румен Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика