Румен Петков се усъмни, че се крие информация за смъртта на председателя на ЕП

60447
Румен Петков се усъмни, че се крие информация за смъртта на председателя на ЕП
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

"Кой уби председателя на Европейския парламент? За този ваксиниран човек много скромно се обяви, че му се сринала имунната система. Г-жа Фон дер Лайен може ли да гледа близките му в очите", попита лидерът на АБВ Румен Петков. Според него трябва да излязат лекари – специалисти, не политически ангажирани лица и да обявят в резултат на какво му се срина имунната система, какъв беше ефектът на ваксините върху неговото здраве, защо се случи така.

Лидерът на АБВ апелира да се направи експертна оценка на действията на СЗО и да се оцени работата на европейските институции, които одобриха ваксините. "Ангела Меркел даде да се разбере, че въпросът с ваксините е политически, а не здравен", изтъкна той и коментира: "Създаде се впечатлението, че това са политически актове, които не са мотивирани от здравни аргументи, а от корупционни практики".

Налаганите в световен мащаб противоепидемични мерки срещу коронавируса, Петков определи като нелепи. "Белгия - 95% ваксинирани; Германия, Франция, Люкмебирк – над 80% и всички тези държави са практически затворени. Не виждаме ли че това е нелепо", заяви Петков. Той е категоричен, че мерките в този им вид, очевидно не дават резултат. "Белгия като са 95% ваксинирани имат ръст по-голям от нашия", изтъкна още той.

Лидерът на АБВ разкритикува шефа на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Ива Христова: "Вчера пред една от телевизиите, тя каза, че контактните и мерките спрямо тях зависят от разстоянието на което са били, дали са били с маски и дали вирусът е делта или омикрон. Днес пред друга телевизия, на въпроса важно ли е на кой вариант от двата е носител евентуалният гражданин, същата каза, че това няма съществено значение", посочи той. Когато ключови фактори в системата на здравеопазването говорят такива взаимоизключващи се неща, това буди недоверие у хората и ваксинационната кампания и здравното министерство би трябвало да се замисли, добави Петков.

"Вчера би трябвало всички да сме разбрали нелепостта на мерките. Заседание на КСНС лиши държавата от управление", коментира ситуацията с карантинираните президент, премиер и депутати, Петков.

Запитан, защо днес не е сред протестиращите, лидерът на АБВ заяви, разграничавайки се от организаторите на протеста - "Възраждане": "Технологията показва, че свикването на този протест цели партийна демонстрация, а не акт в защита на правата и свободите на гражданите, каквито протести в голямата си част бяха организирани миналата година".

АБВ чакат КПКОНПИ и прокуратурата да се произнесат за тестовете на децата

Защо министърът на здравеопазването принуди Министерството на образованието да се отиде към процедурата за тестване на децата - по тоз...

Петков отбеляза, че АБВ са организирали протести срещу задължителното ваксиниране, но винаги са казвали – който се чувства заплашен, да се ваксинира, както и, че ваксините не са докрай изследвани и добави по отношение на днешния протест:"Има някой, който лъже. Как да се изправиш с лъжци".

С нищо не мога да упрекна поведението на г-н Костадин Костадинов, той през цялото време е бил ясен, но той носи отговорност за хората, които са с него в парламента и той трябва да може да отличи тези, които са лъжците, каза още Петков и подчерта: "Ако за него е приемливо да бъде рамо до рамо с лъжци, изборът разбира се е негов. Ние не искаме да бъдем рамо до рамо с лъжци".

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Пореден трус в правителството на Главчев: Още един министър си отива (СНИМКИ)

Няма информация чужди служби да са искали смяна на директора на "Митниците", обяви министър

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

"Полезни идиоти", "Няма да ви взривят вас, има по-лесни начини": Гешев обижда депутатите

Главчев на среща със службите, обсъждат изборите и Близкия изток

Рокадите в министерствата продължават, Йоловски и бивш министър на Радев се връщат (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика