Европейската прокуратура да се заеме с одобрените от ЕМА ваксини, настоява Румен Петков

8900
Европейската прокуратура да се заеме с одобрените от ЕМА ваксини, настоява Румен Петков
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

За незабавно разследване на СЗО за COVID-ваксините настоя отново лидерът на АБВ Румен Петков и подчерта необходимостта Европейската прокуратура да разгледа цялата процедура на одобряване на ваксините за територията на ЕС от съответната медицинска агенция.

"Няма друго основание тези ваксини да бъдат одобрени, освен корупцията на най-високо ниво на всички тези институции – ЕК, Европейската агенция, която одобри ваксините и се оказа, че тези ваксини са пълен провал от гледна точка на информацията, която предоставят съвсем коректно към своите граждани САЩ, Израел и Малта", заяви Петков, коментирайки не малкия дял на разболелите се ваксинирани хора в тези страни. Очевидно е, продължи той - че ЕК бяга от тази информация и вината е лично на г-жа фон дер Лайен.

„Фон дер Лайен и Co“ да върне рушветите и да спре с насилието за ваксиниране, настоява Румен Петков

"Огромните рушвети да бъдат използвани PCR-тестовете и ваксините Фон дер Лайен и компания да ги върне и да спре с насилието за ваксинир...

Основната теза, която се внушаваше беше, че ваксинираните са застраховани, че няма да бъдат приносители и само до няколко месеца тази теза се срина, подчерта той. 

"Все пак някой трябва да излезе и да каже какви са милиардите, които спечелиха тези компании, които до преди COVID-пандемията не са произвеждали и аспирин", добави Румен Петков.

Лидерът на АБВ изрази безпокойство, че в България и като че ли в ЕС, не се води статистика за броя ваксинирани, които заболяват, биват хоспитализирани с COVID, както и че няма статистика на смъртните случаи на ваксинирани с COVID и коментира, че това са престъпления към правото на хората да бъдат информирани. "Нас ни принуждават да се ваксинираме, без да ни информират колко ваксинирани са заболели от COVID и са починали, както и колко от ваксинираните са зобели и по-тежко и хоспитализирани", изтъкна той.

Продължава отказа на държавата и ЕС от тестване за антитела, посочи още той. По думите му, това може да бъде обяснено единствено със стремежа да бъдат продадени PCR тестовете, антигенните тестове и да бъдат пласирани ваксините. Иначе, отбеляза той - един анализ на състоянието на обществото от гледна точка на наличието на антитела, т.е. граждани, които са се сблъскали с вируса, би поставил подхода – научния, медицинския, държавническия на съвсем други основи.

Ваксинираните се заразяват, разболяват и освен това могат да заразяват други хора, подчерта доц. Атанас Мангъров и посочи, че в САЩ и в Израел около 70% от заразените през тази седмица са ваксинирани, а от хоспитализираните в в САЩ, Израел и също Великобритания - до половината са били ваксинирани.

Мангъров: Целта на сертификатите е да се накарат хората да се набоцкат

Като медицински абсурд определи имунологът доц. Атанас Мангъров налагането на сертификатите за ваксинация срещу COVID-19 в ЕС. По думит...

"Това дава основания за заключението, че ваксинираните се заразяват, разболяват и освен това могат да заразяват други хора", посочи имунологът и добави, че в САЩ се казва, че ваксинираните трябва да продължат да носят маски, да спазват дистанция, защото тези, които са ваксинирани, когато са заразени, отделят вируса в количество не по-малко отколкото тези, които не са ваксинирани и са заразени.

"На този фон звучи странно напънът за ваксиниране на лекари, учители, полицаи – най-изложените на контакти с населението. Основните идеи тук са те да не заразяват другите, което не е вярно и няма как да се постигне, защото се вижда, че ваксинираните продължават да се заразяват, разболяват и продължават да са в състояние да заразяват другите", заяви Мангъров и определи като напълно безсмислени, от медицинска гледна точка, идеите за задължителна ваксинация на учители и лекари. Втората причина, която се изтъква за задължителната ваксинация на тези групи, е те да бъдат предпазени, но се вижда, че ваксинираните се заразяват, разболяват се и могат да заразяват другите, подчерта още той.

Доц. Мангъров категорично се противопостави на твърденията, че децата били основният резервоар на COVID и трябвало да се ваксинират. "Ваксинирането на децата, под предлог че ще се намали разпространението на вируса, е безсмислено", убеден е доц. Мангъров, началник на Детската клиника в Инфекциозна болница. 

Той подчерта, че в клиничните проучвания, въз основа на които фирмите получиха разрешение за употреба на ваксините, макар и под условие, не е имало нито едно дете и нито една бременна жена. "Всички проучвания при деца и бременни започнаха тогава, когато вече фирмите бяха освободени от отговорност за евентуалните странични реакции от прилагането на техните ваксини", подчерта той.

"При децата този напън за ваксиниране води до това, че поемат всички рискове от недобре проучените ваксини и някаква полза за обществото няма", добави доцентът.

Доц. Мангъров: Няма убедителни доказателства за безвредност при ваксиниране на деца

"При 110 легла имаме двама болни, скоро ще закрием отделението за COVID-19. Броят на децата, постъпващи с други инфекции, се увеличава,...

Той е категорично против ваксинацията на бременни жени и посочи, че ваксинирането в САЩ на бременни започна след като производителите бяха освободени от отговорност и се основава на това, че бременни животни - мишки, не давали основания да се смята, че при хора биха се наблюдавали странични ефекти. В резултат в САЩ са ваксинирани около 100 000 бременни жени, във Великобритания малко над 40 000, посочи Мангъров и коментира: "Това си е чиста проба експерименти върху хора и то върху деца и бременни, при което този, който провежда експеримента е освободен от отговорност, защото всичко това става на базата на информирано съгласие, стана ясно колко информирано и на липса на каквато и да е отговорност от страна на производителите на ваксините".

Изследванията върху бременни жени започнаха в началото на тази година, а това какво може да се случи с родените от тези бременни жени, които са ваксинирани, може да бъде установено след години, предупреди още доц. Мангъров. 

По думите му, всички тези опити за насилствено ваксиниране на определени професионални групи и за прилъгването на деца и на бременни да се ваксинират, са изключително неиздържани от медицинска гледна точка и ги определи като изключително рискови и безотговорни. "Това са чиста проба експерименти върху хора, при които този, който експериментира е освободен от отговорност. Навремето е ставало в Освиенцим", добави доцентът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Лорер: Никой не ни е питал за нищо в служебния кабинет, хора на ПП няма (ВИДЕО)

Борисов обяви ядосан, че вече не иска смяна на външния министър (ВИДЕО)

Пеевски: Утре може да няма президент (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика