Румен Петков ще сезира БЛС за разклатената психика на Костадин Ангелов

30056
Румен Петков ще сезира БЛС за разклатената психика на Костадин Ангелов
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Лидерът на АБВ Румен Петков ще сезира Лекарския съюз за разклатената психика на Костадин Ангелов, опасявайки се, че че ще навреди на високо отговорната му работа му като хирург. Повод за загрижеността към пациентите на Ангелов са негови показания пред съда за състоянието му след твърдения на лидера на АБВ.

Румен Петков уточни, че бившият здравен министър е подал искова молба до СГС срещу него, като цената на иска е 50 000 лева и прочете пред журналисти част от аргументите на Ангелов, отнасящи се до собственото му състояние.

Румен Петков сравни Кирил Петков с Майкъл Капустин и предупреди за политическа пирамида

"В 90-те години Майкъл Капустин, канадец по произход, обра повече от 10 милиона от българските граждани с една финансова пирамида. Днес...

"При самопризнанията му, че не може да спи, има смущения, напрежения и гняв, аз си мисля, че на този човек трябва да му бъдат отнети лекарските права", заяви Петков. "Ако един хирург не е спал денонощия, как ще оперира! Той може да убие пациента, би трябвало да му бъде забранено да оперира хора", коментира Румен Петков.

В документа Ангелов посочва, че Петков е изнесъл обидни и клеветнически твърдения по негов адрес и в подкрепа на това посочва заглавия от медийни публикации, цитирали Румен Петков, където Петков, най-общо, го сочи като ключов виновник за COVID кризата, както и за отговорен по серия случаи на заболели с фатален изход.

„Той (Ангелов), вероятно, не е в течение, но аз не пиша заглавия. Ако той е писал заглавия в медии, това е лоша практика, която винаги съм отричал, като подход на хора, които заемат висши държавни длъжности и хора, които носят отговорност за управление на системи, защото това е посегателство върху свободата на медиите“, заяви лидерът на АБВ.

В исковата молба бившият здравен министър акцентира, че изреченото от Петков срещу него е смутило трайно съня, покоя и човешкото му и професионално самочувствие: „…Всичко това рефлектира изключително негативно върху емоционалната ми сфера. От публикуването на описаните по-горе клеветнически твърдения съм преживял и все още преживявам силни негативни емоции – както в професионален, така и в личностен план. Все още съм силно разтроен и притеснен заради разколебаното обществено доверие в личността ми, утвърдена в общественото съзнание като достойна за чест и уважение, от изнесените клевети по мой адрес"... "Започнах да имам проблеми със съня, изпитвам смущение, напрежение, гняв и неудобство от свързването на името ми с клеветническите изявления на ответника (Петков) по мой адрес, разстроен съм от абсолютно незаконосъобразната намеса на ответника (Петков) в личната ми сфера и публичното засягане на моя личностен и професионален авторитет, чест, достойнство и добро име…“.

Румен Петков: Цинизъм е да плашиш мизерстващото българско население с 5 г. затвор и над 50 хил. лв. глоба

Председателят на ПП АБВ Румен Петков определи като цинизъм да плашиш мизерстващото българско население с 5 г. затвор и над 50 хил. лв. ...

Ангелов казва също, че все още е подвластен на описаните от него душевни състояния, които и до днес не са преодолени.

Румен Петков подчерта, че личните преживявания нямат общо с професионалната реализация. Той изрази тревога от самоописанието на Ангелов за собственото му психическо и физическо състояние и съмнение, че разклатената му психика няма да навреди на високо отговорната му работа му като хирург.

Тази емоционална картина, която той предоставя за себе си е самоунищожителна, коментира Петков и добави: "Един човек, който изпитва гняв как ще работи с пациенти, как ще ги успокоява, как ще ги лекува? Един човек, който е пренапрегнат, уморен от недоспиване, с какво може да бъде полезен на пациента?" Според лидера на АБВ и пациентската организация трябва да реагира. Той е категоричен, че трябва да бъде гарантирано здравето на пациентите и да бъде направен невъзможен допира на пациенти до хора с разклатено психично здраве и които са преуморени, в резултат на натрупан гняв, независимо от какво произхожда.

Когато един лекар е направил самопризнания, практически, че е непригоден да работи, трябва да се вземат мерки за здравето на пациентите, категоричен е Румен Петков. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика