Румен Петков: Служебният кабинет, със сериозни промени, е добро решение

6669
Румен Петков: Служебният кабинет, със сериозни промени, е добро решение
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Да бъде подкрепен за редовно правителство ревизиран състав на служебния кабинет настоява лидерът на АБВ Румен Петков. По думите му служебният кабинет със сериозни промени е добро решение.  "Още преди изборите заявихме, че служебното правителство с определени промени – задължителни промени на министри, които се провалиха и показаха неспособност да управляват ресорите си, може да бъде силно правителство в рамките на следващата година", заяви Петков, убеден, че с мотивирани промени в този състав на служебното правителство, то трябва да получи подкрепа.

"Вулгарното отношение на Слави с начина, по който предложи кабинета показва, че усещането за власт е заболяване, което се разпростира твърде бързо, независимо от височината на хората, които искат да я експлоатират", коментира Петков.

Румен Петков: Катастрофата е неизбежна

"Вчера попитах какво очаква правителството от заложните къщи. Днес питам заложните къщи какво очакват от правителството." Това казва ли...

Той определи предложения от Слави Трифонов състав на кабинет като "безбъден" и добави в коментар: "Това, че той приключва мисля, че няма безпокойство по въпроса, ами ако Бойко Борисов реши да се пошегува и подкрепи този състав". Лидерът на АБВ подчерта, че не се съмнява, че ДПС ще го подкрепи, защото г-н Николай Василев е в превъзходни отношения от много години с ДПС и г-н Доган.

„Министърката на регионалното развитие е брокер в една американска компания, енергийният министър е директор на друга американска компания. Образователната министърка е доскоро служител на „Америка за България“. Сигурно има и нормални хора в предложението за кабинет, но продължавам да не получавам отговор на въпроса какви са очакванията на заложните къщи от този състав на правителство и какви са очакванията на това правителство от заложните къщи, защото след като Николай Василев веднъж осигури продажбата на ДСК, сега има амбиция да осигури продажбата на единствената държавна банка", каза още Петков за проекто-правителството на ИТН. "Да забравиш да си обявиш министъра на околната среда, да не кажеш една дума за Зелената сделка и за Плана за възстановяване след COVID кризата, не е много убедително", добави той и коментира, че подходът е грозен.

Румен Петков е категоричен, че трети избори тази година ще имат лош ефект за България и че ще предизвикат дестабилизация и още по-голямспад на избирателната активност.

"Ако искаме да върнем Борисов, с най-голяма лекота можем да отидем на трети избори след 3 месеца – има го като възможност и с тази почти половин милионна администрация, която все още се владее от ГЕРБ, нещата ще бъдат с предизвестен край", добави Владимир Маринов, зам.-председател на АБВ и кандидат - депутат от коалиция „БСП за България“.

Румен Петков разкритикува приоритетите на "Има такъв народ"

Коментирайки приоритетите на Има такъв народ, лидерът на АБВ Румен Петков изтъкна ред пропуски, поставящи под въпрос съдебната реформа....

Коментирайки изборните резултати в чужбина по новия Изборен кодекс, Румен Петков обобщи:"Лъжата придоби поредната си материализация" и упрекна ДБ и ИТН. "На 4 април са гласували 170 000 души в чужбина в 460 секции, на 11 юли - 136 000, като секциите на 4 април са били 460, а на 11 юли 782 . На 11 юли сме платили 300 000 лв. за секциите в чужбина", посочи той. Резултатът показва, че с 40 000 намалява броят на гласоподавателите, но за сметка на това, резултатът на ДПС от 13.5% отива на 18.28%, т.е. ДБ обслужиха ДПС, изтъкна още Петков.  

"Хвърлихме два пъти повече пари за секции в чужбина с 40 000 по-малко гласували, т.е. правят се неща, за които няма анализ, няма аргументация, има политически вопъл, има политическа спекулация, има едни пари, които са наши", заключи лидерът на АБВ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика