Румен Радев се подписа в книгата за съболезнования за кралица Елизабет II

3385
Румен Радев се подписа в книгата за съболезнования за кралица Елизабет II
Снимка: Getty Images

Президентът Румен Радев пристигна в Лондон за погребението на кралица Елизабет Втора, което ще се проведе утре. Българският държавен глава се подписа в книгата за съболезнования за Нейно величество, предаде БНТ.

Президентът Румен Радев пристигна в Лондон за погребението на кралица Елизабет Втора, което ще се проведе утре. Българският държавен глава се подписа в книгата за съболезнования за Нейно величество.
"Кралица Елизабет Втора управлява с достойнство и сила на духа, превръщайки се в устойчив символ на благородни добродетели в нашата турбулентна епоха. Винаги ще ценя дълбоко времето, прекарано с нея, благословена с мъдрост и способна да пренася по удивителен начин уроците от миналото през съвремието ни към бъдещето. Дори в смъртта си Нейно Величество продължава да ни обединява, не само нейните сънародници, които чакат с дни, за да отдадат почит на кралицата, но също и целият свят - с масовото присъствие на световни лидери тук за церемонията.", заяви президентът Румен Радев след като остави своя съболезнователен адрес.
Церемонията, насрочена за утре, се очертава да се превърне в едно събитията, събрали на едно място най-много държавни лидери от целия свят. В Лондон българският президент е придружен от съпругата си Десислава Радева.
В понеделник БНТ ще излъчи директно държавното погребение на кралица Елизабет Втора. Ексклузивен гост в предаването ще бъде кралският биограф Матю Денисън, автор на най-новата биография на кралица Елизабет II.
Като партньор на Би Би Си, БНТ ще даде възможност на своите зрители да видят всеки момент от церемонията.Президентът Румен Радев пристигна в Лондон за погребението на кралица Елизабет Втора, което ще се проведе утре. Българският държавен глава се подписа в книгата за съболезнования за Нейно величество, предаде БНТ.

"Кралица Елизабет Втора управлява с достойнство и сила на духа, превръщайки се в устойчив символ на благородни добродетели в нашата турбулентна епоха. Винаги ще ценя дълбоко времето, прекарано с нея, благословена с мъдрост и способна да пренася по удивителен начин уроците от миналото през съвремието ни към бъдещето", заяви Радев.

Поканени и отхвърлени: Световният елит на погребението на кралицата, 7 държави са аут

Короновани глави и политици от цял свят потвърдиха, че ще присъстват на погребението на кралица Елизабет II в Лондон. Тържествената цер...

"Дори в смъртта си Нейно Величество продължава да ни обединява, не само нейните сънародници, които чакат с дни, за да отдадат почит на кралицата, но също и целия свят - с масовото присъствие на световни лидери тук за церемонията", заяви президентът, след като остави своя съболезнователен адрес.

Церемонията, насрочена за утре - 19 септември, ще събере на едно място редица държавни лидери от целия свят. В Лондон българският президент е придружен от съпругата си Десислава Радева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика