С мъка парламентът събра кворум. Борисов: Незабавна оставка!

14145
С мъка парламентът събра кворум. Борисов: Незабавна оставка!
Снимка: БГНЕС

С кворум от 123 народни представители парламентът започна редовното си заседание в четвъртък.

Депутатите от "Коалиция за България", ДПС и "Атака" успяха да се съберат в зала от втория опит след 30-минутна почивка, тъй като в началото на деня заседанието не успя да стартира заради липса на кворум. По традиция веднага след като трите парламентарни групи осигуриха кворум, в зала влязоха и депутатите от ГЕРБ, пише БГНЕС.

И днес Народното събрание търси кворум, Борисов иска предсрочни избори

За втори пореден ден Народното събрание не може да събере кворум. В пленарната зала се регистрираха едва 110 народни представители. От ...

Второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър и първо гласуване на Законопроект за отменяне на Закона за публично-частното партньорство са единствените двете точки в дневния ред на парламента за днес.

Нали сме парламентарна република. Всяка сутрин ги чакаме да се наспят, да се преброят. Дадох им един глас и пак не стига. Незабавна оставка – това е мъка за държавата, това е унищожаване на институцията. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента, предаде Агенция „Фокус”. Той допълни: "Това, което се опитах сега да им кажа на колегите вътре – не могат да не те искат в партията, в своята партията не можеш да пръв, а искаш да си пръв в държавата. Искаш да определяш какво да се случва в държавата, като не можеш в своята партия БСП да си пръв".

Според бившия премиер наивно звучи 34 хил. души да са се объркали. Той коментира още: "Това е реакцията на БСП вътре в самата партията. Единственият разумен изход, не ултимативно е оставка, предсрочни избори. Както ни наредят хората след това да проявим зрялост, мъдрост, публично да седнем и да видим какво да правим”.

Във връзка с това, че от ДПС са поискали контролиран процес, Борисов заяви, че това е, което и той казва – предсрочни избори и тогава гласа на народа и партиите, които определи, както ги определи, ще са длъжни да намерят разумно управление.

Атака се появи и спаси кворума в парламента

80 минути след началото на днешния пленарен ден, 42-рото Народно събрание успя да събере кворум и да започне работа, предаде БГНЕС. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика