Сачева се обърка – предложението на ГЕРБ за конституция е огледално на исканията на протеста

10861
Сачева се обърка – предложението на ГЕРБ за конституция е огледално на исканията на протеста
Снимка: БГНЕС

Ако някой в момента не харесва кривото огледало на своите собствени представи, това не може да е проблем на партията, която предлага промени. Това каза социалният министър Деница Сачева, която уточни, че предложението за нова конституция на ГЕРБ е огледален образ на всички искания на улицата. Тогава ѝ беше припомнено, че огледалото всъщност показва наобратно, при което Сачева продължи с има ли хора, които предлагат реални решения.

На въпрос дали това не се чува на избори, отговорът беше, че се чува по всяко време, след като Сачева обясни, че на протестите вече се появявали и елементи на вуду, след появата на бесилки. Въпросът е ще има ли помощ за всички хора, ще има ли адекватно управление на предстоящи кризи, посочи тя. Попитана дали това ще го има, ако ГЕРБ остане на власт, отговорът беше, че "няма оправдаване за оставане на власт. Правим всичко възможно да подготвим страната ни за това, което предстои" – т.е. последиците от кризата с коронавируса, които са всеобхватни. „Всичко това изисква работещи институции”, настоя Сачева.

Самотна майка пита Сачева: Може ли да се отглежда дете с 68 лева месечно

Как и с колко държавата помага на самотните майки, останали без доход заради кризата с коронавируса разказа пред БНР Татяна Йовчева от ...

ГЕРБ си има премиер и той се казва Бойко Борисов – всичко останало са медийни спекулации. Това заяви Сачева, която подчерта абсолютно същото за слуховете, че бившият външен министър Николай Младенов може да е временен вариант за заместник на Бойко Борисов.

Сачева видя и "много" хора в ГЕРБ, които били посочени за премиер, но водещият на сутрешният блок на Нова телевизия Виктор Николаев отвърна, че изглежда не са толкова много.

Не беше пропусната и позицията на президента Румен Радев за оставка – неговата роля е да балансира, не да размахва юмруци, смята Сачева. Тя попита и какво щяло да стане 1997 година, ако тогавашният президент Петър Стоянов действал както Радев сега.

"Всеки човек е недоволен от различни неща", подчерта Сачева и изрази позиция, че малцина в България си давали сметка за цялостната политика, която води правителството – недоволните обикновено недоволстват от нещо конкретно. Откакто ГЕРБ управлява, минималната работна заплата стана от 240 лв. на 610 лв. сега, даде пример Сачева. Тя даде и друг пример - с мярката "60 на 40" безработицата сега е 7,9%, иначе щяла да е 14%. Правителството работи да движи страната напред, а не към регрес, добави тя и видя решението да живеем по-добре в това да не се спъваме сами по пътя напред.

Накъде вървим - да живеем по-добре или по-зле?*

Предложението за нова Конституция представлява голям риск за България дори от икономическа гледна точка. Това пише икономистът Петър Га...

Не се страхуваме от служебен кабинет, въпросът е кой ще е в него, заяви Сачева и след като Виктор Николаев възкликна защо пък не тя, ако си смени политическите предпочитания, Сачева отвърна, че тя винаги е била десен човек. Защо Николаев каза това – ПРИПОМНЕТЕ СИ КАКВО ГОВОРЕШЕ САЧЕВА ЗА ГЕРБ ПРЕДИ ВРЕМЕ ТУК!

Ако няма яснота за организацията на изборите, тогава има проблем, смята Сачева. Затова и според нея трябва да има дебати и за Изборния кодекс - за да се решат неща като електронното гласуване например.

"Ако едно управление е добро, защо предлага рестарт?" - на този въпрос Сачева отговори с думите, че щом по социологически проучвания обществото не одобрява и щом се възхищаваме на хора, замерящи държавни институции с яйца и домати, трябва да се говори по темата. Иначе сега имало квазиформа на анархия, а всичко, което се случва, трябва да има много ясна оценка. "Всеки, който си въобрази, че опаковката е съдържание, рано или късно си отива въобще от историята", заключи Сачева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика