Сандов потвърди кои министерства ще са за "Демократична България"

5436
Сандов потвърди кои министерства ще са за "Демократична България"
Снимка: БГНЕС

Министерство на околната среда и водите, Министерство на правосъдието и Министерство на дигитализацията, като последното е въпрос на формулировка - това ще са министерствата за „Демократична България”  в новото правителство по думите на съпредседателя в оставка на "Зеленото движение" Борислав Сандов.

„Изчистваме текстовете, за да бъдат ясни и за да бъдат сигнал към партньорите в ЕС по отношение на това, че предстои промяна в посоката, за която често ни критикуват, че изоставаме. Първоначалната формулировка, която от ПП (Продължаваме промяната) представиха, изключваше от „Има такъв народ” да имат вицепремиер. Не знам дали е било по желание на едната или другата страна. Но имайте предвид, че ИТН са поели много тежки и ресурсни министерства – МВнР, енергетика, МРРБ. Това са много сериозни и отговорни министерства. От тази гледна точка тежестта се балансира. Математическото наместване тук няма да сработи”, посочи той пред Нова телевизия. 

Владислав Панев: Борислав Сандов е добра кандидатура за министър

„Звучи логично. Той е една добра кандидатура за министър. Всичко е на масата, няма нищо договорено“, каза по БНР Владислав ...

Сандов добави още, че тази вечер или в утрешния ден предстои колегите му от „Зелено движение” да направят официалната номинация за поста -  на национален съвет, тъй като той самият е една от номинациите”. (Припомняме, че той нито отрече, нито потвърди информацията за себе си като бъдещ вицепремиер пред Actualnо.com, още в първите часове, след като се завъртя името му в публичното пространство. Вижте тук:  Новото правителство в имена - нищо не е официално, но е ясно, че се обсъжда)

Що се отнася до това кога официално ще има и ще бъде обявено коалиционно споразумение за управление, Сандов заяви пред БНТ, че чул, че БСП щели да отложат Националния си съвет и нямало да е тази седмица - затова той очаква да няма още тази седмица споразумение. Но направи и уточнение, че ако БСП си промени мнението, може и да има - зависи обаче и кога ИТН вътрешно ще решат, защото за това няма информация до момента.

„Няма конфликт в коалицията заради постовете в министерствата. Въпросът беше дали не трябва да има позиция само за вицепремиер”, обясни той. Сандов потвърди информацията, че съпредседателите на „Продължаваме Промяната” са се срещали с лидерите на „Демократична България”, на която е присъствал и той.

„Това беше среща тип председателски съвет. Освен Кирил Петков и Асен Василев, присъства и още един член на партията. Коалиционното споразумение вече е към своя край и трудно може да се правят някакви промени. Такъв вариант съществуваше в началото”, заяви Сандов по Нова телевизия. 

Сандов не изключи "Демократична България" да няма министри

Възможно е „Демократична България” да не предложи министри, а да участва само като подкрепа на парламента. На първо място ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика