X
 
 

Сергей Станишев: С този председател БСП няма шанс да спечели парламентарните избори

506 2
Сергей Станишев: С този председател БСП няма шанс да спечели парламентарните избори
Снимка: БГНЕС
С този председател БСП няма шанс да спечели парламентарните избори. Това обяви в интервю за за bTV председателят на ПЕС и бивш лидер на БСП Сергей Станишев.

Станишев допълни, че след силния старт през 2016 г. с победата на президентските избори БСП има поредица от пропуснати шансове. Той предупреди, че левицата няма автоматично да стане първа политическа сила, а трябва да се бори за това.

Опозицията в БСП извади един голям, но мек и тъп меч

„Какво се случи на този пленум, на който се говореше, че ще се иска оставката на Корнелия Нинова, но както казах на Валери Жаблян...

Според него това не трябва да е на чужди терени – силовашкия подход на ГЕРБ или на терена на националистите.

Станишев обаче отказа да посочи кой би трябвало да седне на мястото на Нинова начело на БСП. Нека се заявят кандидати и партията ще реши, никой не е незаменим, коментира лидерът на ПЕС.

Недостатъчен брой общински съветници – така БСП вижда резултатът от местните избори според Георги Свиленски, един от силните хора на Корнелия Нинова и ръководител на предизборния щаб за местния вот на червената партия.

Свиленски обясни, че на вчерашния пленум на партията не е имало искания за оставка на председателя на Корнелия Нинова. Той видя „двулично поведение” пред медиите на „колеги” от БСП, след като на вчерашния Национален съвет само в една точка имало разговор за оставки, но тя била отхвърлена с четири пъти повече гласове от тези, които я подкрепили.

Пленумът на БСП започна, говори вътрешната опозиция

С кворум от 115 души започна Пленумът на БСП, предаде репортер на Агенция "Фокус". Пленумът е разширен, на заседанието присъстват кмето...

"Нека не говорим с г-н Станишев през медиите, каза Свиленски пред БНТ, който не видя достатъчно аргументация в думите на бившия председател на БСП, че партията на три поредни избора не е алтернатива на ГЕРБ. Свиленски обаче настоя, че има постоянен растеж на подкрепата и попита как Станишев си представа веднага социалистите да вдигнат доверието в 80-90%. Може би г-н Станишев трябваше да покаже, след като беше председател на партията, добави червеният депутат. Той поиска и „един пример за авторитарно управление” при сегашното ръководство.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Присмял се хърбав на щърбав!!! 2 Присмял се хърбав на щърбав!!! преди 3 седмици Профил на трол?
    Да бе дааа... то с тебе също нямаха никакъв шанс!!!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Откакто серГейката падна от власт и партията му го наритаха на национално ниво, се поевропейчи и започна да говори по-умно.