Шефът на АПИ обясни защо точно така е построен ПВ Белокопитово

7462
Шефът на АПИ обясни защо точно така е построен ПВ Белокопитово
Снимка: БГНЕС

Пътният възел Белокопитово е проектиран с идеята в него да се включат две магистрали. Това каза пред Нова телевизия „Здравей България” инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”. „Едната е АМ „Хемус”, а втората магистрала ще е тази, която ще дойде от Русе”, обясни инж. Лазаров.

Той добави, че по-рано на мястото, където сега е изградено ново съоръжение е имало Т - образно кръстовище. Инж. Лазар Лазаров обясни, защо именно по този начин е изграден пътният възел – „Двете магистрали са равнопоставени като трафик, трябва да имат аналогичен подход.

Борисов: Важното е токът да не поскъпва за потребителите

На никой не му е приятно да се вдига цената на тока, но за мен беше важно за потребителите да не се вдига. Това каза пред журналисти...

Този възел е проектиран, така че да поеме двете магистрали”, каза той и добави, че рано или късно ще бъде изградена магистрала Русе – Варна, тъй като потокът на трафик налага това. Инж. Лазар Лазаров поясни, че идващите от София, влизат в щюлза, който е ограничен с пътна маркировка към Шумен, преминават през ускорител участък и продължават.

„В много от коментарите се акцентираше върху това, че зоните на преплитане са конфликтните точки и те са къси. Искам да обясня,че детелините, които всички коментираха – тези дължини са по същия начин, на вливащите от едното ухо и на вливащите от другото. Така че нормите в пътното строителство са спазени”, категоричен бе инж. Лазар Лазаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика