Сидеров: Управляващите отварят път за създаване на ислямски училища

19550
Сидеров: Управляващите отварят път за създаване на ислямски училища
Снимка: БГНЕС

ПГ на „Атака" гласува против Законопроекта за училищно и предучилищно образование, предложен от ГЕРБ. По време на дебатите Волен Сидеров заяви от парламентарната трибуна, че „Атака" няма да подкрепи закона, защото той отваря път за създаване на ислямски училища.

Председателят на националистите го определи като лобистки, антибългарски и антинационален. „Пътят на медресетата. Кой отваря тази широка порта? Да изброя един след друг: партията ГАРБ. Защо ГАРБ? Защото те са граждани за анадолско развитие на българите; Реформаторският блок - реформата, която те разбират от 90-та година е нищо да не остане в България; т.нар. патриотичен, някои му викат Паричен фонд, за който още едно време геният се е изказал - „патриот е, душа дава, ала не своята душа брате, а душата на народа".

Марката "Сидеров": Оставка на Ненчев и бърза процедура за гражданство заради Украйна

Старата песен отново и отново - лидерът на вечната опозиция "Атака" Волен Сидеров поиска оставката на министъра на отбраната Николай Не...

Сидеров беше категоричен, че заради сегашната безпринципна управляваща коалиция в България следващият учебник по история ще бъде от автора Ахмет Давутоглу - „История на България" в 3 тома и в нея периодът след 14 век ще бъде наречен ислямско възраждане.

Той обясни, че с предложения от ГЕРБ закон се дава зелена светлина на създаване на ислямски училища. „Защо се прави това? Ами погледнете с кого са в коалиция. Всички тези, начело с патриотите, са в коалиция с партията на Касим Дал. Човекът, за когото още 2008 г. направих доклад до ДАНС, че е агент на турските спецслужби, проводник на уахабизма в България. В момента тази партия се е прегърнала с патриотите и пишат новия учебник по история на България с автор Давутоглу. Срам и позор за вас! В момента, в който натиснете копчето, вие ще се покриете с позор", завърши Сидеров, цитиран от КРОСС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика