Симеон Славчев: Партия МИР е платформата на честните, почтените и моралните българи

12365
Симеон Славчев: Партия МИР е платформата на честните, почтените и моралните българи
Снимка: ПП МИР

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюлие) е платформата на честните, почтените и моралните българи и всеки, които иска и може да работи за България, е добре дошъл в МИР. Това заяви председателят на партията Симеон Славчев в предаването "Говори сега" по БНТ с Мая Костадинова. Така Славчев отговори на въпроса, дали двамата служебни министри Кирил Петков и Асен Василев ще се включат и участват от партия МИР на предстоящите парламентарни избори.

"Партия МИР е създадена, за да обедини огромния български потенциал. Ние работим последователно от две години с едни от най-добрите експерти във всяка една област. Между другото, нито в 45-то Народно събране, нито в 46-то Народно събрание не чухме нито веднъж думата икономика! Тоест как българската икономика да стане работеща и ефективна. Това е нещо, което вълнува българските граждани, защото ако няма работеща икономика, нямаме нищо - не може да се прави социална политика, нито каквато и да е друга политика”, заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

МИР може да стане президентската партия

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) може да стане основа на партията на президента Румен Радев. Партията стана из...

Той коментира, че България е в политическа и морална криза и това е видно от нещата, които се случват в Народното събрание. Симеон Славчев каза, че българските граждани избират народните представители, за да решават техните проблеми, но нищо подобно не се е случило в последните два парламента, когато всички български граждани са станали свидетели на скандали, интриги и простотии. Лидерът на партия МИР е на мнение, че българските граждани имат сериозни проблеми за решаване, а когато има политическа и морална криза се появява политически вакуум, който със сигурност ще бъде запълнен от честни, почтени и морални българи. "Партия МИР предлага как българската икономика да стане работеща и ефективна и това е чрез налагането на социално-пазарното стопанство. Това е един доказан немски модел, който изкара Германия от икономическата криза след краха й от Втората световна война и я направи една от най-силните социални и индустриални държави в света. Защо да не обединим усилия и ляво и дясно мислещи българи и да не направим по същия начин България силна социална и индустриална държава", заяви Симеон Славчев.

Той обясни, че партия МИР е отстояла машинното гласуване в България и за разлика от другите партии, които са се самообявили за партии на протеста, МИР е истинскатата протестна партия, която е стартирала с протест пред Министерският съвет още на 1-ви февруари 2020-та година, много преди летните протести. Симеон Славчев обясни, че още тогава от партия МИР са обявили за националната кауза - провеждане на честни избори чрез машинно гласуване.

“На тази база президентът Румен Радев покани партия МИР на консултациите при него, където дадохме доста конкретни предложения - за видеонаблюдението, за машинното гласуване, както и за обучителната и разяснителната кампания", заяви още Симеон Славчев. Той определи като цинизъм думите на Бойко Борисов за фалшифицирането на изборите, тъй като повече от десет години лидерът на ГЕРБ е правил изборни манипулации. "Отрязъците от машинното гласуване трябва да бъдат преброявани, но 46-то Народно събрание дори не успя да отвори Изборния кодекс и да изчисти пропуските в него" , заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той заяви още, че съдебната реформа е важна, но най-важният национален приоритет е икономиката. “Много съжалявам, че парламентарно представените партии не определиха кои са най-важните национални приоритети на България около които да се обединят всички, за да тръгне България напред и да започнат да се решават реалните проблеми на българските граждани. Това нещо не се прави от политици, които наричат сами себе си партии на промяната и протеста. Това се прави от държавници, а такива в сегашното Народно събрание няма. Българите видяха, че там са старите политически лица на прехода, маскирани като нови лица и хора на промяната, които им донесоха поредната подмяна", заяви още председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

На комисия: Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика