Симеонов: Медиите не се извиниха, ще се видим в съда

3250
Симеонов: Медиите не се извиниха, ще се видим в съда
Снимка: БГНЕС

Скандалът между вицепремиера Валери Симеонов и национални медии продължава с пълна сила, а самият той, попитан за случая заяви: „Аз битки с никого не водя, нещо неправилно тълкувате“.

Симеонов подчерта, че защитава човешките и законовите си права и обеща да заведе дела срещу четири медии: „Щом медиите не се извиниха, ще се видим в съда, то е ясно“.

Сидеров: Не мога да ида спокойно на сватбено пътешествие, Симеонов да не подава оставка

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова своя колега от "Обединени патриоти" Валери Симеонов да не подава оставка в свой пост във Faceb...

Миналата седмица вицепремиерът обвини национални медии, че водят „мащабна организирана клеветническа кампания“ срещу него, заплаши ги със съд и им даде 24-часов срок да му се извинят. Ултиматумът към БНТ, БНР, Би Ти Ви и Нова телевизия изтече в неделя, Симеонов не получи извинения от тях и се закани да заведе дела.

А скандалът започна с участието на вицепремиера в сутрешния блок на Нова, където си позволи недопустимо поведение и отправи заплахи към водещия на предаването, нещо което Симеонов категорично отрича. „Всички медии ми отправиха упрека, че съм заплашил Виктор Николаев.

Когато някой ме упреква, че съм извършил престъпление, дела ще бъдат заведени”, обобщи преди седмица Валери Симеонов.

На въпрос относно езика на омразата, използван в последните дни от патриотите в парламента спрямо ДПС, вицепремиерът, който беше гост на празника на 68-ма бригада Специални сили в Пловдив, първо коментира: „На тоя ден да говорим за ДПС ми се струва пошло“.

ДПС иска цялото правителство да си замине, ако Симеонов не подаде оставка

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че България трябва да следва примера на "нормалните демокрации", а това означава, че а...

Що се отнася до конкретния въпрос, той посъветва репортерите да направят справка с ДПС какво означава език на омразата.

„Да наречеш някого ксенофоб и фашист също е език на омразата, а на това сме свидетели от влизането ни в 43-ото Народно събрание”, каза вицепремиерът и лидер на НФСБ. „Това, обаче, странно не възмущава никого“, допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика