Симеонов: Турция ще продължи да влияе на България чрез друга партия

7440
Симеонов: Турция ще продължи да влияе на България чрез друга партия
Снимка: БГНЕС

Турция ще продължи да опитва пряко да се бърка в работата на България, вероятно пак с Местан, но под формата на друга политическа партия. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов във връзка със случващото се в ДПС и напусналите депутати от парламентарната група на партията, предаде "Фокус".

„Разцепление вече има”, заяви Симеонов и шеговито обясни, че явно ДПС се дели на кърджалийска и делиорманска група. По думите му не може да предвиди дали и други депутати ще напуснат парламентарната група на ДПС, но това е напълно възможно: „Ще има пряко зависима група от Турция, която ще се отдели от ДПС и останалото ще остане вярно на Ахмед Доган”.

Валери Симеонов смята идеята за ново коалиционно споразумение за кьорфишек

Преформатирането на споразумението за коалиционното управление е една медийна дъвка, която беше пусната от министър-председателя и сега...

На въпрос ще има ли нова партия с лидер Лютви Местан, Валери Симеонов коментира: „Да, това за мен е без съмнение. Турция ще продължи да опитва пряко да се бърка в работата на България. Това, което прави и до момента чрез Лютви Местан, ще продължи да го прави, независимо чрез кого”.

„В случая пак ще е с Лютви Местан под формата на друга политическа партия вероятно. Това ще продължи – опитът на Турция да се намесва във вътрешните работи на България по такъв безобразен и брутален начин, по който го прави и днес. Що за безобразие? Как така посланик, дипломати ще вървят като охранители на Лютви Местан, за да го пазят? От какво?”, запита Симеонов.

"Да не говорим, че неговото поведение е точно като на един разкрит резидент на чуждото разузнаване. В първия момент, в който е изключен той бяга да осигури сигурността си в турското посолство. Може ли да си представите български граждани? Маските паднаха”, каза още съпредседателят на ПФ.

Припомняме, че по-рано днес бившият вече лидер на ДПС Лютви Местан бе попитан дали ще създаде нова партия, на което той отговори с уклончивото: "Избирателите ще решат".

Още трима напускат групата на ДПС, Местан мълчи дали ще прави партия

Решението за моята оставка е факт, аз го приемам, но не приемам начина, по които се взе. Това каза бившият председател на ДСП Лютви Мес...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика