Слави Бинев: Съюзът между НФСБ и ББЦ трябва да е ясно разписан

31351
Слави Бинев: Съюзът между НФСБ и ББЦ трябва да е ясно разписан
Снимка: БГНЕС

Валери Симеонов може да бъде една гаранция при коалиция между НФСБ и коалицията на „България без цензура”. Това заяви бившият евродепутат Слави Бинев в предаването "Лице в лице" на bTV.

Според Бинев при такава коалиция трябва да има план точка по точка и седмичен отчет пред медиите какво се върши. Аз съм склонен да допусна компромис, за да бъде „ометен” политическият монопол. Но ще съм против коалиция, която е направена само за да има съюз срещу някого, добави той.

НФСБ настоява за незабавни предсрочни избори

България няма време за губене. При сегашната политическа и икономическа обстановка, при започналите процедури по спиране на еврофондове...

Бинев заяви, че от ББЦ дори са искали да се подпише писмо, че „няма да се играе по свирката на ДПС”. Според мен такова писмо е хипербола на обществено ниво и се прави само ако някой не е уверен в себе си, каза бившият евродепутат.

По отношение на банковата криза Бинев заяви, че държавата веднага е спасила Първа инвестиционна банка, а „е хвърлила на кучетата КТБ”. Трябва да се търси сметка, да се разследва подкопването на доверието и към двете банки, не само от едната. Да не се окаже само, че всичко е тръгнало от „едната банка”. Дълбоко вярвам, че всичко тръгна от самите банки – те се превърнаха в „портмонета” на собствени бизнеси, а това неиминуемо води до прекаляване, заяви Бинев. Трябва да е ясно и дали държавата не пренасочва ресурси към някои банки, за да се разплати с „по-близки” хора.

Според Бинев, „доколкото чувал”, имало частни инвеститори с интерес към банки. А държавата, при национализация, ще сложи ръка и върху определени фирми, загатна бившият евродепутат.

За финал Бинев посочи, че комисарят по конкуренцията Хоакин Алмуния е отказал среща с финансовия ни министър Петър Чобанов. Това подсказва, че финансовата ни система е „под прикритие”, смята Бинев.

Физически лица дали 860 000 лв. за предизборната еврокампания на "България без цензура"

„България без цензура” явно е партията с най-щедри симпатизанти. Тя е получила 859 480 лв. дарения от физически лица п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика