Слави показа как Валери Симеонов си докарва до 3000 лева на ден от нощувки с държавни пари

49541
Слави показа как Валери Симеонов си докарва до 3000 лева на ден от нощувки с държавни пари
Снимка: БГНЕС

В "Шоуто на Слави" тази вечер, на което бяха поканени и журналисти, Слави Трифонов показа разследване на екипа му, свързано със съпредседателя на Обединени патриоти Валери Симеонов. По думите на Слави за това разследване има основания за прокурорска проверка.

В Малко Търново Валери Симеонов имал хотел на име "Козият рог", в който по данни на разследването нощували българските военни, които охраняват българо-турската граница. Приходът на хотела идвал от държавните командировъчни на граничарите. Според разследването на екипа на Слави по този начин Валери Симеонов си докарвал на ден между 2500 и 3000 лева от нощувки.

Слави обясни защо bTV спря за втори път шоуто му

"Уважаеми колеги журналисти, тази вечер моето шоу беше спряно. Беше спряно отново. Този път причината е следната: на гости ми беше разс...

Припомняме, че по-рано днес Валери Симеонов разкри изпреварващо темата на анонсираното разследване срещу себе си от "Шоуто на Слави".

Той разказа, че през деня е бил "гонен из парламента, за да бъде питан за мотела в Малко Търново на телевизия СКАТ". Съпредседателят на Обединените патриоти е съсобственик в дружеството, което управлява бургаската кабелна телевизия, отбелязва вестник "24 часа".

Имотът, за който става въпрос, е бивш мотел на Балкантурист, купен от фирмата на Валери Симеонов през 2005 г. По информация на бургаския сайт "Флагман", почивната база на име "Козият рог" е реконструирана и отворена за посетители едва през лятото на 2016 г. Това е вторият туристически обект - собственост на СКАТ, след хотел в Златоград.

Валери Симеонов намекна, че акцентът в разследването ще бъде настаняването на войници от бригадите, които се занимават с охрана на границата с Турция. "Мотелът в Малко Търново е нов, работи от 7-8 месеца. Какво като в него нощуват 20-30 войника, на поляната ли да спят?", попита депутатът пред "24 часа".

Асоциацията на радио- и телевизионните оператори с позиция по скандала Трифонов-Иванов

От Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО) също взеха отношение относно скандала с журналиста Васил Иванов и ...

Той посочи, че "с нетърпение очаква разследването" в "Шоуто на Слави" и че веднага след това "ще заведе дела срещу клеветниците".

Все още няма яснота дали епизодът от днес на "Шоуто на Слави" ще бъде излъчен. Предстои да разберем в 22:30 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика