След атаката в Истанбул: Нашите спецслужби ще докладват пред депутати за обстановката

838
След атаката в Истанбул: Нашите спецслужби ще докладват пред депутати за обстановката
Снимка: БГНЕС

Депутатите от вътрешната комисия ще изслушат днес представители на спецслужбите във връзка с терористичния атентат на летище "Ататюрк" в Истанбул. Това е решено на Председателския съвет на Народното събрание тази сутрин по предложение на шефа на групата на Патриотичния фронт Валери Симеонов, съобщи той пред журналисти.

Народното събрание не е извън проблема, взети са необходимите мерки, но не трябва да се дава гласност, обясни Симеонов. От друга страна не е удачно да пуснем по улиците хора с автомати, допълни той. Не споделям тезата, че атентатът е извършен от "Ислямска държава", добави той. Според него организатор на този атентат е ПКК (Работническа партия на Кюрдистан), а той е насочен към туристическия поток в страната, съобщи "Дневник".

Георги Димов: Атентаторите в Истанбул най-вероятно са действали с помощта на вътрешен човек в летището

Атентаторите в Истанбул най-вероятно са действали с помощта на вътрешен човек в летището. Това каза в сутрешния блок „Добро утро,...

В специализираните комисии ще се обсъждат мерки за защита на населението, обясни от трибуната и председателстващият заседанието зам.-председател на Народното събрание Димитър Главчев. По негово предложение депутатите почетоха с минута мълчание паметта на жертвите на терористичния акт.

"Няма оправдание за подобно чудовищно насилие спрямо невинни хора. В този тежък момент, разтърсил не само турската страна, но и целия свят, нека изразим нашата най-искрена и човешка солидарност. Всички в България дълбоко скърбим за невинните жертви от тази голяма трагедия. Сигурни сме, че това ще удвои енергията на институциите, на гражданското общество и демократичната общественост за още по безкомпромисна борба с тероризма", каза още Главчев.

Не бих казал, че има пряка заплаха за българската национална сигурност, но такъв зловещ акт толкова близо изисква засилена работа на институциите ни, коментира пред журналисти в кулоарите на парламента Атанас Атанасов от Реформаторския блок. Винаги може да се каже, че може повече, но в такива ситуации не бива да се създава паника, предупреди той. Нека оставим службите да си вършат работата и да не ги притискаме, призова той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика