След десет дни прокуратурата в Пловдив започва проверка на тефтерчето на Цар Киро

15324
След десет дни прокуратурата в Пловдив започва проверка на тефтерчето на Цар Киро
Снимка: бгнес

До десет дни окръжната прокуратура ще се сдобие с оригиналното тефтерче, за което се твърди, че е на Кирил Рашков. В момента разполагаме с копия, но когато получим оригинала, ще можем да го изследваме, заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Повов, цитиран от Агенция „Фокус”.

Писахме до различни институции и съм сигурен, че когато получим и самия оригинал, по който ще извършим почеркова експертиза и всички необходими действия, за да установим кой е авторът и дали има данни за извършено престъпление, каза още Попов. По думите му вписването на дадено лице, дори и със съответната сума срещу името му, не означава, че при разпита му ще има признание от негова страна получени пари при определени незаконни действия.

Тефтерчето на цар Киро било изненада за Танов

„Когато това тефтерче се появи, за мен беше доста изненадващо. Намесих се за това, че едва ли не е бил под чадър през тези четири...

Сагата с тефтерчето на Цар Киро тръгна след като копие от въпросния документ бяха разпратени на електронните пощи на определени медии. В тефтерчето фигурират имена и телефони – на служители на полицията, НАП, Агенция „Митници”, политици. Повечето споменати имена от НАП и митниците са получавали по 500 – 1200 лева за услуга, главно „документна проверка”.

От семейството на Кирил Рашков заявиха, че това е провокация и измислица на журналистите. Вътрешният министър Цветлин Йовчев пък каза, че действително такова тефтерче има в структурите на МВР още от времето на Цветан Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика