След смъртта на шампион по борба: "Падат" глави на полицейски шефове в Стара Загора

2819
След смъртта на шампион по борба: "Падат" глави на полицейски шефове в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска освобождаването на двама висши ръководни служители от полицията Стара Загора.

Това съобщават от пресслужбата на вътрешното ведомство. Стана ясно още, че Стоянов свика извънредно съвещание на директорите на Главните и Областните дирекции на МВР в страната. Поводът за тези извънредни мерки е инцидентът отпреди дни с починалия бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев в Стара Загора и действията на полицейските служители.

Действията на Стоянов са съгласувани и общи с главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев след проведено извънредно оперативно съвещание с директорите на Главните и Областните дирекции на МВР в страната. Още: След аутопсията: Стана ясно от какво е починал загиналият шампион по борба

Пенев почина в нощта срещу 31 декември след полицейска гонка в Стара Загора. До инцидента се стигна, след като бившият шампион по борба отказва да се подчини на полицейско разпореждане и побягва, като се качва на автомобила си. Според информацията от полицията, срещу него е имало подаден сигнал, че е заплашвал малолетни с нож. Според близките му обаче той е бил пребит до смърт от полицаите

"Падат глави"

Министър Стоянов поиска освобождаването на двама висши ръководни служители от ОДМВР-Стара Загора – на заместник-директора, който към момента на събитието е замествал директора на областната дирекция и на началника на охранителна полиция.

В откровен диалог между ръководството на МВР и директорите бяха отчетени пропуски, върху които е необходимо да се обърне специално внимание. В този смисъл министър Стоянов разпореди анализ на цялата нормативна база, свързана с обучението и подготовката на състава. Целта е да се повиши качеството на обучението, неговата интензивност и системност, както и последващия контрол. Още: Приказките за шизофрения на починалия шампион по борба са да се защити МВР: Говори бивш МВР министър

Необходимо е да се промени коренно подходът на полицаите на терен към гражданите и да са пример за човешко отношение, категоричен е министър Стоянов, цитиран от прессотдела на министерството.

Кога полицаите ще започнат също да спазват правилата?

Ръководството на МВР предприема необходимите действия полицейските автомобили да са оборудвани с камери, а всички полицейски служители да имат т.нар. боди камери.

Засилва се дейността на Института по психология, с оглед вземане на точни решения в кризисни и рискови ситуации и ще се наблегне на ежеседмични занятия с полицейския състав. Още: Отстраниха временно от длъжност двама полицаи след гонката в Стара Загора

"Няма да толерираме никакви прояви на непрофесионално отношение и ще сме безкомпромисни при липсата на управленски контрол", категорични са министър Калин Стоянов и главният секретар гл. комисар Живко Коцев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Крум Зарков: Страната ни се намира в ситуация на безвластие

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика