Социалният министър на Слави Трифонов - Лилия Иванова

18699
Социалният министър на Слави Трифонов - Лилия Иванова
Снимка: Министерство на икономиката

Предложената от Слави Трифонов за социален министър Лилия Иванова отдавна е част от голямата политика, но в по-задните редици. Тя влиза в политиката още през 1998 година, в кабинета на Иван Костов, за да стигне до третото правителство на Бойко Борисов и настоящия служебен кабинет.

През 2020 година Борисов освободи Иванова в качеството ѝ на зам.-министър на икономиката, заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов, който беше сменен от Лъчезар Борисов. А Караниколов си тръгна заедно с Младен Маринов и Владислав Горанов заради етикета "хора на Пеевски".

Втора рокада в министерството на икономиката: Освободиха зам.-министър Лилия Иванова

Втора рокада в министерството на икономиката след предложената смяна на Емил Караниколов с неговия заместник Лъчезар Борисов. Премиерът...

Богата политическа кариера, но на втория етаж на властта има предложената за социална министърка Лилия Иванова. Влиза в политиката още през 1998 г. в правителството на Иван Костов, минава през няколко ведомства и стига до зам.-министър на икономиката в третото правителство на Бойко Борисов в екипа на Емил Караниколов. През 2020 г. Борисов я смени, след като махна Караниколов и сложи за министър Лъчезар Борисов.

Иванова е родена на 24 март 1969 година в град Добрич. Завършва средно образование в Немската езикова гимназия в родния си град. През 1992 година завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски” като магистър по право.

В периода 1993 -1998 г. практикува адвокатската професия към Софийска адвокатска колегия. От март 1998 до септември 1999 г. работи в Министерство на културата като началник кабинет на министъра и като парламентарен секретар. В периода септември - декември 1999 г. е съветник на министъра на държавната администрация в МС, декември 1999 – октомври 2005 г. работи в дирекция „Държавна администрация” към МС като съветник по преструктуриране на администрацията и подобряване на административното обслужване, ръководи й проекти, финансирани от британското правителство. В периода от 2005 до август 2009 г. изпълнява длъжността директор на дирекция „Административно регулиране и обслужване” в Министерството на държавната администрация и административната реформа. От август до 1 октомври 2009 г. е назначена за директор на дирекция „Правни дейности” в Министерство на земеделието и храните, а от 1 октомври 2009 г. до юни 2013 г. е главен секретар на Министерство на земеделието и храните. От август до 21 ноември 2014 г. изпълнява длъжността главен секретар в Министерството на здравеопазването.

В служебното правителство през 2017 г. става главен секретар на Министерството на младежта и спорта. След това е началник кабинет на министъра на икономиката Емил Караниколов, а от август 2018 г. става заместник-министър. Връща се обратно в ММС като главен секретар, а сега е началник кабинет на служебния министър Андрей Кузманов.

Българският износ за Саудитска Арабия се увеличава

Само за първите 6 месеца на 2019 г. износът от България за Кралство Саудитска Арабия отбелязва ръст от над 60% спрямо същия период за ...

Има богат професионален опит и редица специализации в чужбина в областта на административната реформа и проектното финансиране. Дълги години е била член на Борда на директорите на Европейския институт по публична администрация в Маастрихт.

Има издадена книга “Административно обслужване на “едно гише”, издадена от ИПАЕИ през 2003 г. и публикации в сп. “Публична администрация”, също издавани от ИПАЕИ.

Говори немски, английски и руски език, пише в. "24 часа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com