X
 
 

Социолог: Оставката на Бисер Петков е изненада

2269 0
Социолог: Оставката на Бисер Петков е изненада
Снимка: БГНЕС
В петък министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Кадровото решение на премиера е въз основа на натрупани във времето основания. Премиерът счита, че темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания. Бисер Петков бе назначен за социален министър на 4 май 2017 г.

„Бих определила тази оставка като изненада. Това е нов жанр, който наблюдаваме при управлението на Борисов. Най-често сме ставали свидетели на оставки, когато има някакъв много сериозен скандал или някакъв много сериозен проблем”. Това коментира социологът от „Тренд" Евелина Славкова пред Нова телевизия.

Майките от "Системата ни убива" с остра реакция срещу оставката Бисер Петков

С остра позиция срещу отстраняването на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков излязоха майките от инициативата "Система...

„До този момент по-голямата част от министрите при управлението на Борисов са се разделяли с поста си на база на някакъв публичен скандал, на който сме станали свидетели”, категорична е тя.

„Тук вече забелязваме нов детайл – искане на оставка заради натрупани във времето проблеми, въпреки че в настоящия момент по-скоро виждаме, че в сферата на здравеопазването има проблеми, отколкото в сферата на труда и на социалната политика”, смята още Евелина Славкова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално