Спасяваме летния туристически сезон с реклама в чужди телевизии

2073
Спасяваме летния туристически сезон с реклама в чужди телевизии
Снимка: iStock

България ще купи рекламно време в чуждестранни телевизии, за да успее да спаси летния туристически сезон. Това съобщи министърът на туризма Христо Проданов.

"Бюджетът на министерството беше приет преди около седмица и ние разбираме, че няма време да бъдат организирани нови обществени поръчки. Поради тази причина намерихме начин как да рекламираме прозрачно и ефективно дестинация България чрез закупуване на рекламно време в чуждестранни телевизии, за да успеем да се справим за летния сезон", обясни министърът.

Румънските туристи избират България като първа дестинация

Румънските туристи продължават да избират България като първа дестинация заради качеството на услугата, като все повече поглеждат и към...

Проданов допълни, че в момента се търси начин как реклама да се направи и в социалните мрежи. "Въпреки, че бюджетът ни не е голям, аз съм сигурен, че ако се използват правилните маркетинг и комуникационни канали, ще се справим много по-добре от миналите години", категоричен бе той.

Предстои промяна и в позиционирането на дестинация България чрез маркетингови и рекламни стратегии, като ще се заложи на тясно таргетиране. По думите на Проданов министерството е изпратило искане за оферти за одит на дестинацията от международни компании, които имат офиси в почти цяла Европа, и е в процес на разглеждане на получените оферти.

Проданов обсъди развитието на балнео и спа туризма с представители на Германобългарската индустриално-търговска камара. На срещата присъстваха председателят на Комисията по туризъм в Народното събрание Илин Димитров, както и представители на "Луфтханза", "Софткънект", "Black See Allinace“ и туристическия бранш.

Представителите на бранша споделиха, че туристите се притесняват от военните действия между Русия и Украйна, както и че това може да се отрази на положителния имидж на страната ни като безопасно място за почивка.

Красиви места в България, които може да посетите заедно с децата си

Ако обичате да си правите екскурзии с вашите деца през почивните ви дни или отпуск, ще ви дадем в тази статия няколко примера за някои ...

Министърът обясни, че в момента са започнали срещи с посланиците на Сърбия и Румъния, като предстоят разговори и с посланика на Великобритания и други европейски държави с цел увеличаване на туристопотока към България.

Според представителите на бизнеса страната ни има голям потенциал за развитие на балнео и спа туризма, както и за пътувания, свързани с дентални и пластични интервенции.

На срещата бе обсъдена и темата за евентуално увеличение на цените на самолетните билети за вътрешните полети в Европейския съюз, което несъмнено би дало отражение и върху туристическия сектор у нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Свалянето на Желязков е отклоняване на вниманието от пуделите и контрабандистите: Говори Даниел Митов

Божанков: Подчинение ГЕРБ в наше лице няма да срещнат

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика