Според Вигенин не е удачно е да се сравняват България и Румъния

20220
Според Вигенин не е удачно е да се сравняват България и Румъния
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия ясно е казала какви са критиките, какви са препоръките и е неудачно да се правят сравнения между България и Румъния. Най-малкото, защото докладът за Румъния отразява последната година, а докладът за България – последната година и половина. Това каза пред Нова телевизия министърът на външните работи Кристиан Вигенин по повод представения вчера мониторингов доклад на Европейската комисия за напредъка на двете страни.

Вигенин коментира темата и заради изказването на британския посланик у нас Джонатан Алън, който заяви, че е бил депресиран след като е прочел доклада на ЕК. Алън каза и че ако продължаваме в същия дух, можем да изостанем от Румъния. Именно с тази теза Вигенин изрази несъгласие, а къде на шега, къде не съвсем, водещата Анна Цолова подметна, че май и посланик Алън няма да получи орден "Стара планина" - така, както не го получи френския посланик Филип Отие, който изрази подкрепа за ДАНСwithme.

Познавайки добре начина, по който Европейската комисия оценява напредъка, очакванията не бяха високи. Излизаме от дискусията какво точно е казано. Няма как да се депресирам, защото очакванията не бяха високи.

Нямаше как този доклад да е положителен. Ние знаем какво е свършено и какво не е свършено, призна Вигенин и отчете, че причините са обективни.

"От юли 2012 досега като цяло не беше свършено кой знае какво. И преди това при правителството на ГЕРБ имаше много слаб прогрес", добави външният ни министър.

Вигенин не е особено доволен от свършеното от Страхил Ангелов в Сирия

В никакъв случай не може да считаме, че това посещение и позициите, които са изразявани там имат връзка с официалната българска позиц...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика