Станишев: Борисов лъже, ГЕРБ искаше ПАСЕ да извади Русия

24660
Станишев: Борисов лъже, ГЕРБ искаше ПАСЕ да извади Русия
Снимка: БГНЕС

Свидетели сме на тотално лицемерие в поведението на Бойко Борисов, обяви лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев, предаде БГНЕС.

Станишев бе категоричен, че Борисов говори едно в България, отпращайки едни послания към българските граждани по отношение на Русия, а след това говори и върши друго в Европа.

Причина за възмущението на Станишев е фактът, че вчера делегацията на ГЕРБ в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) е внесла предложение Русия да бъде извадена от Съвета. В крайна сметка ПАСЕ е взела решение да отнеме за половин година правото на гласуване на депутатите от руския парламент, като е отхвърлила предложението на ГЕРБ.

Вносители на това крайно, по думите на Станишев предложение, са били депутатите на ГЕРБ Милена Дамянова, Джема Грозданова и Данаил Кирилов. "Това е характерно за Борисов - вечното лицемерие. На българите казват едно, а в ПАСЕ неговите депутати правят друго, като внасят най-крайната позиция - за изваждане на Русия от ПАСЕ", подчерта лидерът на БСП.

Сергей Станишев коментира и темата с кворума, като посочи, че не е имало такъв, защото най-голямата парламентарна група играе политическа игра преди изборите и това е очевидно. "Ясно е, че преди изборите работата на парламента ще бъда напрегната и нестабилна, защото всяка политическа сила ще гони някакви дивиденти", добави Станишев.

Станишев: Заслужаваше ли си да поемем толкова тежък кръст?

"Преди няколко месеца поставих въпроса на конгреса на БСП заслужаваше ли си да поемем толкова тежък кръст, с цялата отговорност и риско...

Лидерът на БСП завърши, че за тях тези факти не са изненадващи и "всеки може да си прави извода от поведението на ГЕРБ и от това на "Атака"."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика