Татяна Дончева: Депутатите са тъпи и страхливи

32557
Татяна Дончева: Депутатите са тъпи и страхливи

В момента нещата са патови и излизат от контрол. Тези, които са в парламента имат разбирането, че ситуацията е противоборство на ГЕРБ. Първо, те са тъпи, да не виждат хоризонта, второ - страхливи, и трето - не си дават сметка, че те не са опълченците на Шипка. Това, което бранят те е собствения си стол в пленарната зала, а не някаква кауза.

Това каза в студиото на Нова Телевизия Татяна Дончева, лидер на Движение 21.

Има пълно неразбиране от страна на парламентарно представените партии, и може би на по-широк кръг лица, че става дума наистина за смяна на системата, която хората искат, дори тези, които не са на протеста. Хората осъзнаха, че преходът провали бъдещето им. Те осъзнаха, че вместо да стане промяна на системата, стана подмяна на системата, коментира събитията Дончева.

Според нея различните страни в протеста ще се ожесточават, което налага нови политически формации. А за БСП няма изход, прогнозира политикът. Те ще крушират челно, заяви Дончева.

Битката не е между БСП, ДПС и Бойко Борисов, каза още Татяна Дончева.  

Българя е монополна банково и монополна медийно, категорична бе тя като допълни, че лидерът на „България без цензура"е новият играч на медийния монопол.

Татяна Дончева коментира и темата „Бисеров", която, по думите й, е част от протестите и част от липсата вече на възможност да бъде контролирана ситуацията. Различни групи се опитват да тикат темата в различно русло и с различен успех, каза още Дончева.

Според нея, за да се изясни казуса, трябва да има повече конкретика.

Искам да видя, че това е сметка на Христо Бисеров. Сметката на доведения му син не е сметка на Бисеров, посочи .

 „Познавам Христо Бисеров, той е умен човек, предвидлив и не би направил дребни грешки", каза Дончева и напомни за отношението му „към ченгесарството" и това с Богомил Бонев.

Дончева допусна, че по-скоро е възможно Христо Бисеров да го разчистват сегашните управляващи и посъветва водещите да гледат българския сериал„Четвърта власт", който, по думите й, е като наръчник как службите могат да използват политиката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика