Теменужка Петкова: ПП-ДБ се държат все едно са първа политическа сила

1418
Теменужка Петкова: ПП-ДБ се държат все едно са първа политическа сила
Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ смятат, че са абсолютно самодостатъчни, смятат, че не е необходимо да разговарят с никого, че не им е необходима подкрепа от никого и не е необходима споделена отговорност за управление. Това каза пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

"Не мога да разбера какво кара колегите от ПП-ДБ да се държат по този начин - слушах г-н Лорер по една друга телевизия и той сякаш говореше от името на партията, която е първа политическа сила... Не мога да разбера на какво се дължи такова високо самочувствие при положение, че първата политическа сила сме ние от ГЕРБ-СДС. Те все пак са втора политическа сила. Усетих едно злорадство от г-н Лорер по отношение на кабинета. Той каза - предложихме кабинет, вижте какъв е и сега да видим ГЕРБ какво ще извади като предложение", каза Петкова.

ГЕРБ за предложенията на ПП-ДБ: Заклинания и екселски таблици (ВИДЕО)

Част от предложенията на ПП-ДБ за управленската програма са били заклинания и екселски таблици. Това коментира Томислав Дончев&nbs...

От ПП-ДБ не са информирали ГЕРБ-СДС за състава на кабинета, който ще предложат и те са го разбрали, както останалите българи - от медиите. Според Петкова самият подход е неправилен и тези заявки дават да се разбере, че искат цялата власт, абсолютната власт или предсрочни избори. "Българският народ очаква от българския елит да не да търси вариант за самоизява, а споделена отговорност", каза тя.

Припомни, че от утре започват поредица от разговори с останалите парламентарно представени политически сили. Срещите първо ще бъдат на експертно ниво, ще се обсъдят секторни политики. Искат да чуят какво е мнението на колегите им по ключови въпроси - за излизане от кризата, за бюджета.

Според Теменужка Петкова вариант за кабинет е споделената отговорност. Вариант, който Борисов сподели днес за първи път - правителство на личностите. В този вариант цялата отговорност на страната ще бъде споделена. Според Петкова обаче за него ще могат да говорят след като минат експертите разговори с другите политически сили. 

Такава една визия, както и кабинет от експерти, трябва да премине през поредица от разговори, които ГЕРБ-СДС ще проведе в парламента. "Споделената отговорност включва ангажимент на всяка една политическа сила да участва в извеждането на България от кризата, в която се намираме. Това означава правителство на споделена отговорност и личности", каза Теменужка Петкова.

Теменужка Петкова определи изтеклите имена за състав на МС като шега

Официална информация за състав и структура на Министерския съвет нямаме. По отношение на изтеклите имена ми звучат като шега. Няма как ...

Тя заяви още, че не е обсъждана кандидатурата на Росен Желязков за премиер. Петкова все пак отчете, че разговорите с ПП-ДБ имат и положителен ефект - започнал е на практика диалог между двете коалиции. "В предишния парламент имаше моменти, в които не разговаряхме помежду си. Успяхме да се обединим около законодателна програма, да работим по управленска програма, започнахме да работим по определени политики в някои сфери, но и в други различията стоят много очевидно", каза тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

"Важно е да върнем доверието в машините за гласуване:" Започна въвеждането на устройствата (СНИМКИ)

"Ядоса се, че съм дал Пашата на прокуратурата": Кирил Петков за председателя на "Да запазим Корал"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика