Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ти броиш": "Демократична България" търси 12 000 защитници на честния вот

22 декември 2020, 13:07 часа • 3264 прочитания

Демократична България” започва националната кампания за честни и прозрачни избори "Ти броиш". Кампанията си поставя за основна задача да осъществи паралелно преброяване и така да предотврати опитите за измами и манипулации при броенето на гласовете на парламентарния вот през 2021 г.

“Ти броиш” е съществена част от усилието на “Демократична България” да осигури възможност за съвместно наблюдение на изборите и да комбинира ресурсите на различни партии и неправителствени организации за осъществяване на паралелно преброяване на вота. За целта се търсят 12 000 души – колкото са изборните секции в страната, които да наблюдават броенето на бюлетините и да следят за коректното вписване на резултатите в протоколите, съобщиха от партията.

“Обръщаме се към всеки, който иска да допринесе за това да има честни избори, независимо от партийни симпатии и антипатии - всеки може да се регистрира и ползва този инструмент. Усилието за наблюдение на вота е надпартийна задача”, каза днес съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов и призова: “Обсебването на нашата демокрация е подчинено на циничния закон: “не е важно как се гласува, важно е кой брои”. Нека заедно сменим неговото значение! Ако всички заедно гарантираме, че броенето не се превръща в подмяна, ще започнем да си връщаме страната реално. Ако приложим правилото - “ти гласуваш, ти броиш” България отново ще бъде демократична и свободна страна".

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес