Тома Биков: Управление с "Възраждане" означава да си счупим главата и държавата

4469
Тома Биков: Управление с "Възраждане" означава да си счупим главата и държавата
Снимка: БГНЕС

Избраният за депутат от ГЕРБ Тома Биков опроверга твърденията на ген. Атанас Атанасов (ДСБ), че предстои коалиция с ДПС и Костадин Костадинов. Той бе категоричен, че партията му няма да управлява с "Възраждане" и че подобно нещо би означавало "да си счупят главата и държавата":

"Те какво искат - да вкараме "Възраждане" в управлението ли? С тях можем да разговаряме по идеи, но с тях не можем да управляваме. Ние имаме диаметрално противоположни възгледи за геополитическата ориентация на страната, което е най-важното в момента. Не мога да разбера защо ген. Атанасов иска "Възраждане" да бъде в управлението на страната. Какво ще спечели демократическата общност, ако ние управляваме с "Възраждане"? Да управляваме с тях означава да си счупим главата, ще счупим и държавата. Не е това целта на присъствието в политиката, целта е да се опиташ държавата да бъде по-силна, да изглежда по-добре", заяви Биков пред Bulgaria ON AIR.

В хор вият политическите вълци - Борисов и Радев

Не може без правителство. Война има в Украйна, ясен избор трябва. Тежка зима идва, главно заради тази война. Пак избори ще е самоубийст...

По думите му ГЕРБ са на едно мнение с "Възраждане" по въпросите за съдебната реформа. Той заяви, че не са обсъждани имена за конкретни постове, а само приоритетите, около които ще се търси консенсус в предстоящите преговори - по отношение на геополитическата ориентация - проевропейски и проевроатлантически възгледи, съдебната реформа, енергетиката, икономическата криза, галопиращата инфлация.

"Трябва да можеш да си преглъщаш голямото его. Тези които не могат да го преглъщат, излизат много бързо от политиката. Персоналните въпроси и фигурите, които трябва да влязат, ще дойдат от само себе си. Ние не очакваме да се случи нещо на квотен принцип", поясни Биков.

Бъдещият и бивш депутат е сигурен, че целта на ГЕРБ не е създаване на експертен или политически кабинет, а по-скоро програмно правителство. 

"Такава е логиката на политическите кризи. Те се задълбочават с всеки изминал вот. Ако отидем на избори януари, тогава възможността за съставяне на правителство ще бъде още по-трудна, от това ще загубят всички политически партии, част от тях може да не влязат в парламента", убеден е Биков.

Костадинов обиди "Дневник" и не пожела да говори за политическото бъдеще на България

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отмени пресконференцията си в БТА, заради "присъствие на жълто-кафяви отходни канали на аме...

Попитан за фигурата на бъдещия премиер, той заяви, че трябва да бъде максимално приемлива за партиите в НС: "Разбира се, такива светци едва ли има, които всички да ги харесват, но поне да се ползва със сериозно доверие".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев и Гвоздейков обсъждат изборите, обещават "активна комуникация"

Нинова за номинацията на Йончева от ДПС: Зависимостите лъсват

Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев

Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на Димитър Главчев

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

От днес можем да подаваме е-заявления за гласуване в чужбина

Има ли връзка Бойко Рашков с обвинените за контрабанда?

Изненада: ДПС издига Елена Йончева за евродепутат

Антон Кутев: Самоиздигането на Главчев за външен министър беше тежка грешка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика