Управляващите: След вота на недоверие ще решим за оставките, продължаваме до края на мандата (ВИДЕО)

6131
Управляващите: След вота на недоверие ще решим за оставките, продължаваме до края на мандата (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършването на мандата - пролетта на следващата година. Решихме, че най-сериозният въпрос, който трябва да решим предстои в началото на следващата седмица, е обсъждането и отхвърлянето на вота на недоверие на БСП. По въпроса за всякакви кадрови промени в кабинета, взехме решение да се занимаваме с тях след преодоляване на вота на недоверие. След това ще обсъждаме кадровите промени, евентуално, приемане на исканите оставки и други промени в изпълнителната власт."

Така обобщи решенията от Коалиционния съвет лидерът на НФСБ и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов, а Красимир Каракачанов от ВМРО кометира кратко, че вотът няма да мине, но промени ще има.

ГЕРБ обсъжда три варианта за оттегляне на Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов и висши кадри на ГЕРБ обмислят три варианта за излизане от кризата с антиправителствените протести, които продъ...

"Ще направим огромен ремонт на кабинета, но ако имаме политическа класа, трябва да мислим какво ще правим ноември, декември, януари. В чии ръце ще гръмне всичко това? Най-мил ми е народът, България", каза премиерът Бойко Борисов.

Премиерът поиска и ще получи оставките на министрите Горанов, Маринов и Караниколов

Поисках оставките на тримата министри - не че са лоши, а са сочени само с пръст. Аз се извинявам на моите коалиционни партньори. Днес съм запознал всички с исканите оставки. Абсолютно съм съгласен, че сега не трябва да се разединяваме, а да преминем вота на недоверие. И тогава, ако искат и милеят за държавата, опозиционните партии трябва да кажат как виждат преодоляването на икономическата и медицинската криза, която се задава, каза още Борисов.

Депозирани са оставките на трима министри при мен, заяви премиерът и изтъкна заслугите на тримата, ключови за кабинета "Борисов 3" министри - Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов. По думите му, работата на тримата е изключителна и са допринесли наистина много за България.

"И всичко това, с много добре подбрана тактика към обществото, всички заслуги се привързват към Делян Пеевски и ДПС, с много любезното съдействие на хора от така наречената градска десница, които вчерашните СМС-и, които прочетохме, се управляват през Facebook. Единия ден тичат на Росенец, бързо се прибират, после пред МВР и бързо се прибират, и после пият кафе и отново бързо се прибират", коментира още Борисов, наблягайки на акциите на "Да, България" и лидерът им Христо Иванов.

Изтече нов запис с гласа на Бойко Борисов

Сайтът "АФЕРА" публикува нов аудиозапис на телефонен разговор с участието на Бойко Борисов. В него министър-председателят разговаря с б...

Той се обърна и към Христо Иванова, който му е поискал документи за "Лукойл", питайки го защо не е поискал тази информация преди години.

"Тази евтина политика, която се прави в момента... Най-гротескното е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие. Като им видях мотивите - те са изсмукани от пръсти", заяви той.

След това премиерът Борисов нападна президента Румен Радев, наричайки го "фигурант" в ръцете на Делян Пеевски и попита Христо Иванов защо си затваря очите за тази зависимост.

"Трябва консолидация на нацията. Повярвайте ми ще падат правителства. Служебно правителство - абсурд. Тогава протестът ще се замени с наш протест. Защото на този президент незрял или как го нарекоха, фигурант, на който Шиши (бел.ред.- Делян Пеевски) му реди кабинета. Но нямаше протест? Христо Иванов не излезе да каже, абе кой Шиши и как да реди на Радев служебното правителство, а излезе и сочи моите министри, които са постигнали безкрайно добри резултати. Защо нямахме протест как Шиши нареди и зависимостта на Радев от Пеевски? Нямаше въпроси към него, поне аз не чух. Не си ли зададохте този въпрос? Върнете се назад и вижте кабинетите (!) как е бил съставен. Това не ви ли интересува, не е ли зависимост?", избухна премиерът.

Премиерът визира служебният кабинет, назначен от президента между януари - май 2017г., чийто служебен премиер беше проф. Огнян Герджиков, който организира предсрочните избори тогава.

ГЕРБ и БСП в спор чии са тримата министри

"Публична тайна, е че тази министри не са на Борисов. Публичното мнение е, че това са министри на Пеевски. Смятам обаче, че министрите...

Какво още каза премиерът Борисов за президента Радев и посочи ли кои хора в неговият кабинет са на Делян Пеевски? В следващата статия - Борисов за Радев: Този незрял фигурант, на който Шиши му реди кабинета

Пресконференцията можете да видите тук:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Лорер: Никой не ни е питал за нищо в служебния кабинет, хора на ПП няма (ВИДЕО)

Борисов обяви ядосан, че вече не иска смяна на външния министър (ВИДЕО)

Пеевски: Утре може да няма президент (ВИДЕО)

Официално: Без заседания на парламента по време на предизборната кампания

Митов: Указът на президента за назначението ми е тест за него (ВИДЕО)

"Възраждане" ще внесат доклада за "Боташ" в прокуратурата

Главчев към Радев: Който осуети предложените министри, ще носи отговорност

ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента за "Боташ" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика