Валери Симеонов: Аз не съм Шарли, нужна е автоцензура

20340
Валери Симеонов: Аз не съм Шарли, нужна е автоцензура
Снимка: БГНЕС

Аз не съм Шарли. Не мога да се отъждестявам с издание, което е фалирало три пъти. Това коментира съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод френското хумористично издание. Според него списанието често преминава границите на добрия тон и е доста брутално в изразните си средства.

Една от основните точки в интервюто на депутата по bTV беше необходимостта от спазване на някакви граници. Той дори обвини "Шарли ебдо", че е оплювало нашия Бог и България. В допълнение беше обяснено, че понякога дори трябва да се налага автоцензура и регулация.

"Шарли Ебдо" пуска нови карикатури на пророка Мохамед в следващия си брой

Френското сатирично списание „Шарли ебдо”, което миналата седмица бе нападнато от ислямисти, ще публикува нова порция карик...

На въпрос може ли новата карикатура да предизвика още атаки, Симеонов отговори категорично да. Той допълни, че никой не може да се гаври с "вашите близки", обръщайки се към водещия и обясни, че дори "варваска религия" като исляма трябва да се уважава.

По-нататък политикът обясни, че Франция е широко разделена на етнически принцип. Като доказателство за тезата си той посочи факта, че на първите протести след атаката в Париж от миналата седмица не е имало нито един арабин, или "негър".

Същевременно България била пример за неразделение и толеранност. Нищо, че няколко минути, след като направи това изказване съпредседателят на Патриотичния фронт нападна ДПС, обвинявайки я, че вече 25 години разделя българското общество. В допълнение партията на Местан беше обвинена, че играе ролята на братята Куаши - първо с турците, а сега с ромите.

Президентът на Франция и западноевропейската държава също не бяха пощадени от критиките на Симеонов. Първият използвал трагедията за предизборната си кампания. Освен това по време на похода на мира в края на миналата седмица, Оланд не прегърнал и целунал турския премиер Ахмет Давутоглу. По този начин французинът показал, че не приема представените му съболезования.

Свободата на словото в България - общото с "Шарли ебдо"

Редакцията на сатиричното издание “Шарли Ебдо” беше зверски и брутално нападнато преди дни от хора, вярващи, че по този нач...

Същевременно Франция "го отнесе" по два параграфа. Първо за работата на службите им. Според българския политик с убийството на братята Куаши е изчезнал всякака възможност да се разбере кой стои зад атаките. В допълнение с ирония в гласа Симеонов допълни, че след като е видял как действат френските служби, вече е по-спокоен за работата на нашите.

В заключение по темата "Шарли ебдо", съпредседателят на ПФ обяви, че случващото се във Франция е една търговска кампания, подобна на тази, която се прави преди премиера на един филм. Той беше категоричн, че от една страна Франция сама си отгледала терористи. Същевременно Европа беше обвинена, че е толерантна само на приказки. Положението става съвсем различно, когато стане въпрос а се санкционират държави като България.

И няколко думи за България

Според Валери Симеонов на границата с Турция трябва да бъде изпратена българската армия. Освен това трябва да се довърши оградата. Това се налагало, тъй като освен бежанци, които "преминават като диви прасета" има опасност и от болести като син език и шап.

Хапещото перо на "Шарли ебдо" не е жалило и българското правосъдие

Днес, 11 януари, цяла Франция и Европа отдава почит на жертвите от атентата в редакцията на френското сатирично издание „Шарли еб...

До момента не се е случло нищо от договореното между ГЕРБ и Патриотичния фронт, обясни още съпредседателят на ПФ. Въпреки това били налице вече стъпки в това да се ограничи плащането на детските, извърването на ревизия в енергетиката, за да се намалят цените на ток, изваждането на представители на ДПС от властта, ограничаване на битовата престъпност извън София и т.н.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика