Валери Симеонов определи нацисткия поздрав като осмиване на нацизма

3014
Валери Симеонов определи нацисткия поздрав като осмиване на нацизма
Снимка: БГНЕС

Няма как да подам оставка. Не виждам основание и все пак искам някой да застане пред камера да обясни защо ми искат оставката – какво нарушение и какво престъпление има в моята работа. Това коментира лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов.

Не е ли време вече да кажем истината за тези две снимки – това е подигравка към нацизма. Според Симеонов тази подигравка и осмиване я правил "един палячо в една друга голяма телевизия всяка вечер", който се обличал всяка вечер с униформа, визирайки Слави Трифонов и шоуто му.

Павел Тенев за нацисткия поздрав: Не очаквах такова развитие, Борисов: Човешко е!

"Не очаквах такова развитие на нещата. Това беше преди 8-10 години, бяхме на посещение в Париж, в музея на восъчните фигури. Там имаме ...

Относно репликата за майтапчийските снимки в Бухенвалд пред в. "Сега", Симеонов отвърна, че няма как през 1979 година да си е правил снимки – тогава той бил на стаж. Настоявам да се пусне аудиозаписа от интервюто ми – така или иначе ще го изиска съдът, подчерта националистът пред Нова телевизия, който е сигурен, че има аудиозапис. Добре е преди да се издават присъди и да се чуе какво точно съм казал, каза лидерът на НФСБ. Симеонов призна, че след като е приключило официалното интервю, се обадил на репортера на в. „Сега”, за да му каже, че всеки можел да извади стара снимка с манипулативни коментари.

По повод модата напоследък да се вадят примери с нацистки уклони, Валери Симеонов обяви, че поведението на Павел Тенев може да се определи като нелепа шега и не може тя да присъства във Facebook профила му. Създава се негативно мнение заради това и то се прехвърля върху правителството, а ние сме поели ангажимент да спрем свободното падане на България, заяви Симеонов. Той добави, че подкрепя решението на Тенев. Същевременно обаче Валери Симеонов се възмути от случая с Иво Антонов, който години наред вършил страхотна работа – например с възстановяване на паметници в Македония. Как пък никой не си зададе въпроса дали това е монтаж – в момента Антонов е в реанимация, възмути се Симеонов. Той все пак уточни, че Антонов е в болнични и той може да бъде уволнен само от министъра на отбраната т.е. в случая Красимир Каракачанов. Според Симеонов обаче, дори Иво Антонов да бъде уволнен, ще бъде възстановен на работа от съда, защото имало точно разписани случаи за какво може да се уволнят държавни служители и този случай не е включен в закона.

За Холкоста мисля, че това може да е само част от книга за човекоядци. Не съм забравил разказите на екскурзовода как надзирателите са убивали хора, бутали са ги под леглата си и са спели пияни след това. Отвратително е – не познавам фашисти в България, разпалено обясни Симеонов. Той каза и, че Сталин е същият като Хитлер и статистиката дори показвала, че Сталин е надминал нациста. Същите мерки трябва да има и спрямо хората, които се покланят на този сатрап Сталин, подчерта вицепремиерът.

За финал Валери Симеонов заяви следното: "Човек трябва много да внимава какво говори, когато влезе в управлението". И се извини на Каракачанов, Сидеров и на всички хора от ГЕРБ за всички неудобства, които са причинили от НФСБ.

Павел Тенев: Да, може би това, което съм направил не беше правилно

"Да, може би това, което съм направил не беше правилно, но беше повече в подигравателен стил. Въобще не споделям тази философия. Съжал...

Законът за земеделските земи

Валери Симеонов изрично заяви, че законопроектът за удължаване на срока за връщане на земеделския статут на бивши земеделски земи е бил негова инициатива. Той бил подготвен "буквално за един ден", като ГЕРБ били уведомени, в земеделска комисия минал и чак тогава „БСП решили да правят политика” и "се събудили т.нар. "Зелените". Причината за законопроекта били оплаквания на дребни собственици на земи, участвали по европейски програми. Те щели да пострадат, защото от 23-ти май земеделските земи с променен статут пак ставали земеделски и съответно няма да може да се извършва строителство. Големите се оправиха – не ги мислете, малките изгоряха, 6-8 000 собственици, каза Симеонов.

Лидерът на НФСБ настоя и за патентен данък специално заради наличие на руски фирми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Президентът обяви, че не иска Даниел Митов за външен министър (ВИДЕО)

Доц. Киселова: Не може да се иска вот на недоверие на служебен кабинет

Кирил Петков: Обмисляме дали да поискаме оставката на Росен Желязков (ВИДЕО)

"Съдебен тормоз": Искат оставката на Калин Стоянов за заведено дело шамар срещу журналисти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика