Валери Симеонов поиска да се възстанови пушенето в обособени помещения

1987
Валери Симеонов поиска да се възстанови пушенето в обособени помещения
Снимка: БГНЕС

Предлагаме законопроект за промяна в закона за здравето, с който да се възстанови пушенето на обособени помещения. Това стана ясно от думите на вицепремиера Валери Симеонов в ефира на БНТ, чиято партия НФСБ ще открие парламентарния сезон след великденската ваканция с новия законопрект.

Пуши се и в парламента. Има едно двуличие. Защо се създават закони, които не се спазват, попита риторично Симеонов. Законът за тютюнопушенето трябва да отговаря на реалните нужди на обществото. Колкото и да не ми харесва, хората имат своето право в обособени помещения да пушат, защото в цяла Европа е така. Този законопроект е част от 4-5 законопроекта, които да вкараме преди началото на туристическия сезон. Въпросът е в контролът, който трябва да се упражнява, коментира вицепремиерът.

Валери Симеонов отново поде борбата си с шума

Вицепремиерът Валери Симеонов отново се захвана с една от любимите си теми - шума по заведенията. Сега той предлага да се увеличат часо...

Стана ясно, че НФСБ вече има подготвени текстове по отношение на сивата икономика в туризма. Имаме подготвен закон за апарт хотелите с допълнителна такса. Текстовете предвиждат такси за апарт хотелите в зависимост от какви типове курорти са. Нека да се гледа на тях като на първа крачка, поясни Симеонов.

Той коментира и проектозакона за шума, като отбеляза, че до момента няма никакви негативни реакции в периода на общественото обсъждане, освен от една "измислена" асоциация.

Симеонов се спря и на Закона за радио и телевизията, където по думите му има "тарикатски" текстове, които обслужват играчите на пазара на хазартните игри. Според вицепремиера в България се въртят огромни пари за хазарт.

Демографската криза

Симеонов ще иска промени в законите, свързани с рекламите на хазарт

Вицепремиерът Валери Симеонов планира да предложи промени в законите, свързани с рекламата на хазартни игри. Той съобщи това в рам...

Това са едни много бавни и инертни процеси. Този постоянен спад в населението на България датира от 1982 г. За всеки 10 г. с около 3% спада населението, пресметна лидерът на НФСБ. Това е един процес, който трябва да бъде овладян. Но за съжаление, той не е пряко свързан с доходите на населението, както се внушава. Едно от бързите решения е освобождаването на режима на нашите сънародници, припомни Симеонов.

Реформата в ТЕЛК-овете

Търсим решението, за което се споразумяхме - да се извърши едно допълнително обсъждане на текстовете, за да получим по-голяма степен на съгласие с представителите на инвалидните сектори. Обсъждахме концепцията за трудоспособността. Тя не е в претенциите да бъде изчерпателна, по нея ще се работи допълнително, каза Валери Симеонов.

В тази връзка решихме да се създаде работна група, за да се обсъдят текстовете. Оценката на трудоспособността на инвалидите ще бъде вторият етап. Много по-важна е наредбата за оценката на здравословното състояние. Тази наредба днес ще бъде обсъждана. Ще се изложат аргументите на двете страни. Важното е, че има добър диалог. Той не е отсега, той просто беше прекъснат за около месец и в резултат на това се получиха определени разминавания, заяви вицепремиерът.

Промените в Закона за енергетиката не са уточнени, заяви Симеонов

Промените в Закона за енергетиката все още не са уточнени, каза пред журналисти вицепремиерът Валери Симеонов, попитан дали ще успеят д...

По думите му тази наредба представлява до известна степен революция в работата на ТЕЛК-овете. Тя е създадена точно по образец на германската наредба. Прилагаме германския модел. Тя е подготвяна в продължение на половин година. Досегашната наредба позволяваше едни масови злоупотреби. Става въпрос за стотици милиони левове за злоупотреби с ТЕЛК решения, коментира още заместник-министър председателят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика