Велислав Минеков: Превъзпитанието на мафията е невъзможно

11706
Велислав Минеков: Превъзпитанието на мафията е невъзможно
Снимка: БГНЕС

Скандално писмо на известния скулптор проф. Велислав Минеков до лидера на ДСБ Радан Кънев разбуни духовете. Поводът за написаното е назначението на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии в парламента, но в писмото Минеков засяга и като цяло сегашната формула на управление, която счита за невъзможна. Ето и самото писмо:

"Радане,

Емоционален призив към Радан да не "преглъща" Бинев, Рашидов също е против

Вълненията около избора на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии не стихват. Във фокуса на вниманието попада позиц...

Писах на Меглена, че се разделяме. Добре е да ти пиша и на теб.

Предложихме достойна програма за култура от РБ. Програмата бе дело създадено от 124 души наши съидейници, елитни имена в тази сфера. Две години събирах съвети и предложения. Оказа се, че тази програма е скрап.

Съюзихме се с мутра с надеждата да я превъзпитаме. Избрахме "Главен Мултак" за министър. Целунахме се с Цецка и Цветан.

РБ гласува с 14 народни представители за Бинев. Кой мислиш гласува за РБ? Полицаи, военни, земеделци? Кой ще гласува за РБ на следващите избори?

И Първанов намекна за оттегляне на подкрепа от правителството

Бихме оттеглили подкрепата си при натрупване на критична маса от негативни решения, разминавания с програмната декларация – доку...

При цялата ми политическа некомпетентност, която познаваш, ще си позволя да те съветвам. Единоначалието в РБ означава безконтролен разпад. Недоверието може да бъде градивен елемент - ХДС -ХДСС плюс някакво ФДП, пример от моята втора родина (бел. ред. - Германия).

Излизайте първи и с достойнство от тази невъзможна коалиция, друг успешен ход няма. Присъствието ни там е в алгоритъм на ежедневен срам. Трябва да заявим, че превъзпитанието на мафията е дело невъзможно. Всеки следващ час в този безморален съюз носи щета. Структурите ни ще бъдат превзети с пари и полегато насилие. Виж какво стана с Тома, Пепи и Людмил от ДБГ. В ДСБ примерите са също ужасяващи, ти се досещаш.

Коалицията приклекна в колаборация. Позволявам си да ти припомня, че идеята за РБ бе в основата си и моя. Добрите намерения се превръщат в нещастие и мрак. Губим хората, които ни обичаха. Тезата "с малко, но завинаги" е парадоксална илюзия. Ченгесарщина в съюз с тарикати, желаятещи нашето погребение. Обречени сме в собствената си визия за единствени представители на недоволна, креативна интелектуална маса. Нещастието на мислещия, на можещия се превърна в первезия на обявилия се за десен народен любимец и балканска Бърдоква. Имаме избор да бъдем наведени слуги на случаен пазвант, или да изберем съдбата на достойния и нещастен разум.

Възможно е да не съм прав. Бедата е, че съм черен гадател. Знам, че твоите надежди са и мои,

Славето"

Протест и контрапротест заради Слави Бинев

Около 150 души се събраха на протест в градинката пред "Кристал" срещу назначението на Слави Бинев за председател на парламентарната ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика