Вили Лилков: Кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София е по-подходяща за БСП

2599
Вили Лилков: Кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София е по-подходяща за БСП
Снимка: Студио Actualno

Кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София е по-подходяща за БСП. Тази кандидатура ще раздели много тежко дясната общност. Това заяви проф. Вили Лилков, който беше издигнат от инициативен комитет, включваш представители на автентичната десница.

Той обясни по БНТ, че е решил да приеме номинацията за кмет, след като ПП-ДБ са обявили своя кандидат. „Бях залят от обаждания от хора с десни убеждения“, каза проф. Лилков.

Той обясни, че децата не трябва да носят отговорност за делата на своите родители, но случаят с Терзиев е различен. „Става дума за наследник на най-мракобесната структура, която е репресирала българското общество“, каза проф. Лилков и добави, че ако Терзиев бъде избран това означава да се сложи печата на ДС върху 30-годишния преход.

"Допреди 10 дни нямах намерение да се кандидатирам, но след обявяването на кандидатурата на ПП-ДБ, възмущението на десните сини избиратели беше много голямо и натискът към мен, в добрия смисъл, беше такъв, че се почувствах задължен да се явя като алтернатива".

 Той заяви, че в Столичната община трябва да влязат хора с опит, тъй като тя не е място, на което някой да експериментира и да проверява своите знания и опит.

"Тя е нещо много по-различно от бизнеса и политиката в парламента и празноговоренето. Столична община е един механизъм, който трябва да е много добре познат трябва да се знаят системите на града и решенията".

"За проблемите на София трябва да се говори професионално, а не само за ширината на фугите и разместените плочки. Кметът на София трябва да я вкара в 21 век, затова се явявам".

На въпрос дали по време на кампанията ще се говори за решения или за родови връзки, Вили Лилков заяви, че не иска да се стига до "хващане за реверите".

"Аз като политик слушам това, което говорят хората и съм длъжен да застана пред тях. Слабостта на Васил Терзиев е, че не е опитен, не познава града. Едно е управлението на голям бизнес, друго е на малка фирма, трето и четвърто - на Столична община", смята той.

Вили Лилков коментира, че ако стане кмет, ще трябва да се среща често с финансовия министър. По думите му, за да се решат големите градоустройствени въпроси в столицата, трябва да се отчуждят около 80 000 имота.

"Потенциалите на София на север трябва да се развият и натискът на строителството да отпадне от южната част. Ще попитам Асен Василев - ще даде ли на София пари, за да се довърши околовръстният път? Ще даде ли Асен Василев пари, за да се направи пробивът на бул. Христо Ботев, за да се свържат северната и южната част на столицата?"

Столицата има нужда и около 35-40 хиляди социални жилища, но не може да реши този въпрос без помощта на държавата, посочи още кандидат-кметът.

Вили Лилков: ПП призоваваха за подкрепа за Радев, аз ще търся от СДС и ДСБ

Проф. Вили Лилков, който официално обяви, че ще се кандидатира за кмет на София, издигнат от инициативен комитет, каза, че този негов х...

"В Столична община години напред се залагат и се реализират проекти, които са само в хоризонта на управление. В София има много неща, които могат да бъдат отчетени, но СО, трябва да залага проекти, които от днес ще се реализират след 5, 10, 15 години".

Вили Лилков очаква подкрепа от избирателите на СДС и ДСБ.

ОЩЕ: ПП-ДБ и "Спаси София" подценили връзките на Васил Терзиев с ДС

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев притеснен: Страстите на войната между Русия и Украйна се разпалват и в Европа

Борисов в Кърджали. Ето какво обеща предизборно

Проблеми и очаквания на старта на летния сезон: Говори Евтим Милошев

Нови данни за катастрофата с Кирил Петков: Кой как шофира? (СНИМКИ)

Никола Минчев: Нямам охрана, но и в момента ползвам транспорт на НСО

Стана ясна цената на бюлетините за изборите на 9 юни

"Война с медиите" и дело-шамар: Спор между депутат от ГЕРБ и АЕЖ-България

България е "за" свикване на Среща на върха за мир в Украйна

Проблемите пред Източния фланг на НАТО, ако има война в Европа: Говори адм. Ефтимов

Първан Симеонов: Борейки се с Путин, не бива да заприличваме на него

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика