Виолета Желева очерта приоритетите на БСП в социалната сфера

4609
Виолета Желева очерта приоритетите на БСП в социалната сфера
Снимка: Лична страница във фейсбук

По-добри условия за отглеждане на деца и справедливо увеличение на пенсиите – приоритети в социалната политика на БСП.

Това каза в интервю за радио "Фокус" в Международния ден на жената 8 март кандидатът за народен представител от листата на "БСП за България" в Хасково Виолета Желева.

Надя Клисурска: Управляващите се провалиха в социалната сфера и обрекоха на бедност българите

Остри обвинения за несправяне със социалната политика получиха управляващите от БСП в парламента. "Тази сряда министър Сачева гръмко и...

"Второто, за което сме длъжни на всички пострадали от домашно насилие жени, особено сега, когато по времето на локдауна жертвите се увеличиха, е Законът за защита от домашното насилие. През последните две години имаше няколко работни групи, които работиха усилено по него и имаше уверение от страна на управляващите, че той ще бъде приет до края на този мандат, но, както винаги, важни за обществото въпроси останаха "на трупчета" в Министерски съвет", посочи тя

"Това ще бъдат мои основни приоритети ако бъда избрана за народен представител в 45-тото Народно събрание", увери Желева.

Виолета Желева очерта някои от основните социални политики, които БСП предлага за младите семейства и децата: "За децата до 14-годишна възраст предлагаме безплатни лекарства, както и безплатни учебници за всички ученици.

Ще създадем по-добри условия за отглеждане на деца като обвържем майчинството през втората година с минималната работна заплата, защото да отглеждаш дете с 380 лв. е несправедливо. Предлагаме също еднократната помощ за децата да бъде от 1 до 12 клас, а не само до 4 клас. След навършване на 18 години, предлагаме данъчни преференции за младежите и за родителите, които отглеждат 3 деца."

Николай Марков: Чувам, че бизнесът на Сачева в социалната сфера вървял добре

"ББ: "Има пари за всичко, действайте!" Здравен министър Ангелов: "Кой казва, че няма легла за болните? Кой казва, че няма техника? Кой...

За възрастните хора левицата предлага преизчисляване на всички пенсии спрямо средния осигурителен доход. "Предлагаме увеличение за пенсионерите, което да е трайно и справедливо, а не просто "бонус" по 50 лв. до изборите. Предлагаме и възрастните хора, които са с доходи под линията на бедност, да получават постоянно социално подпомагане всеки месец", отбеляза Желева.

Като кандидат за народен представител от Хасково, Виолета Желева е дълбоко запозната с проблемите на областта като замърсената вода и липсата на пътища до малките населени места и ще продължи да се бори за тяхното справяне и в следващия парламент.

"Основен проблем в Хасково продължава да бъде качеството на водата. Много пъти сме поставяли това като тема на парламентарен контрол. Това е един от въпросите, които много често хората ми задават и днес, защото има проблем не само със завишените стойности на уран, а и с завишени стойности на манган с десетки пъти над нормата. Затова нашето мото на кампанията ни в Хасково ще бъде: "За чиста околна среда и чиста вода", каза още тя.

"Нека излезем всички на 4 април и да гласуваме с чисти сърце и разум . Нека да гласуваме масово, защото само така изборите могат да бъдат честни и чисти", призова за финал Виолета Желева.

БСП предлага справедлива и дългосрочна социална политика, а не предизборна като управляващите

На първото си онлайн заседание Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП обсъди предложенията на Съветите към него по Бюджет 2021...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика