Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За да не говорим за вътрешния министър, говорим за външния: Доц. Лозанов за рокадите във властта

22 април 2024, 08:45 часа • 1274 прочитания

Какъв е най-добрият начин да не говориш за министъра на вътрешните работи? Да започнеш да говориш за министъра на външните работи. Това коментира медийният експерт доц. Георги Лозанов в ефира на Нова телевизия относно рокадите в служебния кабинет.

ОЩЕ: Румен Радев намекна, че ще назначи Главчев и за външен министър

Според пиар експерта Нидал Алгафари сме виждали всякакви варианти на министри на външните работи. "Смятам, че към този момент са доволни всички от резултатите, които ще получат от изборите", добави той.

Алгафари коментира, че един външен министър не може да промени политиката на България. Но проблемът бил, че имаме много малко дипломатически кадри. "Със сигурност има много дипломати, но в даден период от живота си, за да стигнат до тази кариера, са били подкрепяни от някого", смята пиар експертът.

Малко повече го засилиха и направиха скандал, добави той по отношение на случващото се около външния министър Стефан Димитров.

ОЩЕ: Изненада: Димитър Главчев предложил на Радев да оглави Външно министерство

По думите на доц. Лозанов същественото е дали има реален риск чрез този служебен кабинет, президентът да се опита да прокара геополитическо влияние и България да прозвучи с друг глас. "Не ми се струва възможно, но ако не е това, ми се струва необясним този шум около външния министър. Самият шум е някакъв вид превенция", смята той. 

"Промените в конституцията имаха една цел - да разтоварят от прекомерна власт Румен Радев, и те се изпълниха. Сега вече не зависи всичко от него", обясни доц. Лозанов.

"Въпросът е дали ще има драстични нарушения, извършени от висши чиновници, няма да си го позволят и чак такива големи зулуми няма да видим", коментира Алгафари.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес