Захариева за Договора: Надявам се македонските политици да бъдат национално отговорни

1554
Захариева за Договора: Надявам се македонските политици  да бъдат национално отговорни
Снимка: БГНЕС

Договорът за добросъседство, приятелство и сътрудничество с Македония, който ще подпишем днес, е едно добро начало. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, цитирана от "Фокус".

Тя уточни, че предстои много работа и от двете страни така, че той да се прилага такъв какъвто е, с духа, целта и разпоредбата на клаузите в него. „Очакваме отговорност след подписването, защото предстои и ратифициране. Благодаря на нашия парламент, че абсолютно всички парламентарно представени политически сили подкрепиха с декларации усилията на редица български правителства“, допълни Захариева.

Захариева: Над 80% от населението на Македония подкрепя договора с България

Голям е шансът за гражданите на Република Македония и отваря път към европейското им развитие. Избор на политическите им елити е дали щ...

Тя уточни, че преговорите са били изключително интензивни. „Докато аз съм министър имаше два кръга от общо 12 кръга преговори, последният, от които водих и лично с министъра на външните работи на Македония Никола Димитров. Надявам се след това и македонските политици да бъдат национално отговорни, защото изборът пред тях е или продължаване на изолацията и проблемите с почти всички от съседите им, или нов начин и нов поглед, така че историята да ни обединява, а не да ни разделя“, каза още Захариева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com