Защо не Радан Кънев за премиер, каза и Каракачанов

16759
Защо не Радан Кънев за премиер, каза и Каракачанов
Снимка: БГНЕС

Напълно възможно е да подкрепим правителство с премиер Радан Кънев. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по време на разговорите с президента Росен Плевнелиев.

Единият от двамата водачи на "Патриотичния фронт" повтори позицията на петата по големина политическа сила в 43-тото Народно събрание - без политическо участие в бъдещия кабинет от страна на ПФ, само, евентуално, с експерти. Каракачанов припомни и набързо програмата на ПФ, която вече мнозина знаят наизуст.

ББЦ: Президентът ще "бабува" за правителство, искаме и ние да четем приоритети

Към момента не можем да кажем как ще гласуваме за кабинет, тъй като не е ясно какви ще бъдат приоритетите на този кабинет. Това заяви ...

"Нашето становище е, че ако не се направи пълна ревизия в енергетиката и не се предоговорят изкупните цени на тока от някои от частните производители, в това число и т. нар. зелена енергия, цените на тока ще продължават да растат и това ще бъде проблем за ниските доходи на българските граждани и за българския бизнес.

Втората тема са монополите и не само енергоразпределителните дружества, но и за големите търговските вериги и за монополите във всяка една област, където унищожават средния и дребния български производител. Необходимо е ново, антимонополно законодателство и реална работа на анти монополните структури.

Третият огромен проблем е свързан с битовата престъпност. Цели райони на страната са обхванати от таци битова престъпност и полицията не може да се справи.

Четвъртият проблем - така наречените обществени поръчки, източването насредства чрез тях. Настояваме за нов закон за обществените поръчки", каза лидерът на ВМРО.

И Румяна Бъчварова се включи в музикалните поздрави ГЕРБ - РБ

"Ще обикаляме, докато светът не спре да се преобръща". Това написа многозначително на страницата си във Фейсбук Румяна Бъчварова от Изп...

Междувременно слуховете за бъдещото разпределение на постовете в правителството се множат. Според "24 часа" ГЕРБ не иска о.з. ген. Атанас Атанасов да поема МВР, но Реформаторите настояват той да е в силовите структури и сега са се прицелили в ДАНС. Зам.-шефът на ДСБ д-р Петър Москов имал желание да стане здравен, а лидерът на СДС Божидар Лукарски - правосъден министър.

Днес текат последни редакции в общата управленска програма на ГЕРБ и РБ, а от утре вече Борисов чака официално предложения за министри от Реформаторите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика