1 година блицкриг, 1 година лудост - как Путин си изпорти некролога

10153
1 година блицкриг, 1 година лудост - как Путин си изпорти некролога
Снимка: Алла и Чавдар Георгиеви

На 24 февруари 2022 започна т.нар. Специална военна операция, която по план трябваше да се проведе светкавично, с хирургична точност да отстрани “нацистите и наркоманите” и в Украйна да настане такъв живот, че на всички да ни се прииска да възстановим Варшавския договор и да се завъртим отново в орбитата на Москва.

Тридневната война обаче се проточи цяла година, краят не се вижда, а хирургическата точност на военните действия дотук е отнела живота на не по-малко от 200 000 души (при най-занижени оценки).

Тъй като Путин е много суеверен и пристрастен към символизма на датите, за него е много важно на годишнината от старта на СВО да направи нещо грандиозно, което да продаде на зомбонаселението като “победа”.

Затова за 24 февруари се очаква някаква голяма заря, дано да е без ядрени бойни глави, че тогава наистина ще настане една страшна веселба, както казваше Дядо Вазов.

За тази една година Путин приближи страната си до 1937, връщайки сталинската атмосфера на страх и доносничество. Вкара в затвора практически цялата си опозиция, с изключение на тези, които избягаха. С независимата журналистика окончателно се приключи, вече няма дори имитация на плурализъм и “другата гледна точка”, за която толкова милеят тукашните путиноиди.

Тук отварям една скоба, за да кажа отново - една от най-подлите лъжи на българските путиноиди е, че се етикетират като “русофили”. Всъщност Путин и путиноидите са най-големите рушители и гробокопачи на Русия, руския свят и всякакви, вече напълно невъзможни мечти за всеславянско братство.

Както каза една украинска поетеса на чист руски още 2014: Никогда мы не будем братьями!

Преди 24 февруари 2022 всичките Путинови извращения се приемаха със скърцане на зъби от останалия свят, но на практика Путин и кликата му от олигарси си живееха чудесно с накрадените пари, строяха дворци като персийски шахове, купуваха имоти по цялата омразна-безобразна Европа, без страх, че ще се заразят от джендъризъм.

През последната година всичко това приключи - милиарди долари, евро, швейцарски франкове бяха конфискувани или запорирани, паднаха жертва на санкциите срещу руската върхушка.

Дори бившата жена на Путин в момента спешно разпродава луксозни имоти в Испания, за да изпревари пореден пакет санкции.

(Ако имате подръка чекмедже с евраки, сега е моментът да се сдобиете на разумна цена с луксозна къща за любовницата в Испания.)

Икономиката на РФ не умря, оръжията на Путин не са на привършване, санкциите, уви, не спряха войната, но поне удариха кръга около самодържеца и самия него по най-милото: откраднатите лични пари и закупените с тях имоти в цивилизования свят, където всички те вече са нежелани.

В хода на прецизната хирургична специална военна операция Путин се сдоби и с двама сериозни конкуренти - собственика на страховитата частна армия “Вагнер” Евгений Пригожин и чеченския лидер Рамзан Кадиров. Те дори си позволяват критики към военното ръководство, което в тоталитарна държава не е просто дързост, а опасна заявка.

Това са хора с огромни лично предани орди от главорези. При най-малкото отслабване на кремълската хватка Кадиров е първият, който ще си загради Чечня и ще си стане пълновластен господар на независима държава. Освен ако не е полудял с някакви федерални амбиции. (Както полудя Путин миналата година, когато реши да поиска повече, отколкото може да вземе.)

Другият пораснал главорез - Пригожин с неговите оркестранти от “Вагнер”, напоследък среща затруднения в комуникацията с Кремъл - името му е забранено да се споменава по федералните тв канали. Дори пълзят слухове, че Путин търси начини да го отстрани - което няма как да стане по лесен начин.

От своя страна Пригожин ден след ден насища интернет с интервюта, в които приказва зловещи дивотии. В едно от последните например каза, че след войната Русия трябвало да подари на Украйна Франция, Италия и България - понеже и украинците страдат в тази война.

Това е някакъв пандизчийско-казармен хумор, който не разбираме напълно, ала положението става все по-интересно в неприятния смисъл.

Неприятно е за нас, неприятно е и за Путин, който наред с колосалните кражби и насилия, през годините направи и немалко положително за Русия. И по зла ирония в края на живота и кариерата си усърдно пише псувните за собствения си некролог, закопавайки великата държава.

Още преди 10 години Горбачов каза за Путин, че е време да се оттегли, за да остане положителното направено от него. Путин не го послуша и сега целият свят се бори с последствията на отключената му лудост.

 

Автор: Г-н Балев, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...