10 начина да продадем гласа си

3959
10 начина да продадем гласа си
Снимка: Росен Йорданов

Инфлация е, всичко е скъпо и дори по-заможните доскоро хора се оглеждат за страничен финансов поток, с който да скалъпят семейния бюджет. Продажбата на гласа не е само за най-онеправданите клетници, вече е за всекиго. Да, престъпление е, но е престъпление и такива хубави правителства да не си изкарват мандатите заради всевъзможни активни мероприятия.

Ето няколко варианта все пак да продадете гласа си, без директни финансови облаги, заради които да ви изпонаарестуват.

1. Директно да го продадем, но ако ни хванат, да твърдим, че гласът ни е AI-фалшификат. Deepfake технологиите стават все по-реалистични и убедителни, така че делото ще мине през 300 експертизи, за да се установи дали сте продали гласа си или това е компютърно генерирана имитация.

2. Да продадем гласа си на всички. Ощетени ще са само купувачите на гласове, които ще се надпреварват да ви счупят капачките, но не и ако с крупната сума си смените самоличността. А може да инвестирате в няколко самоличности, чиито гласове да продадете в следващите избори и така да се окажете с право на два милиона гласа и един ден да гласувате по съвест и да осигурите конституционно мнозинство за вашите хора.

3. Продайте гласа си на руснаци. Те успяват да заобиколят всякакви санкции и да търгуват с Европа и Америка, та за един глас ли няма да му намерят цаката. Вярно, 150 рубли не е много, но поне е спокойна работата.

4. Глас за паркомясто в центъра на София. Жълтопаветниците пари имат, работят по фондации и в айти фирми, тях дори с един Алеко Константинов на хартия не можеш да ги купиш. Но ако им обещаеш място за паркиране, ще си дадат единия бъбрек и половината тротинетка.

5. Размяна за акции в Исторически парк Ветрино. Продажбата на глас е като извънборсовата продажба на акции - случва се, институциите се мръщят, но не правят кой знае какво, но накрая тука има шанс да спечелите някой лев поне.

6. Регистрирайте се като пудел. На пуделите им се разминава без арести, дори да търгуват с влияние, да попечителстват контрабандни канали или да харчат средна годишна заплата за часовник с визуалните дадености на водомер. Значи ще могат да гласуват.

7. Идете в някой район, сочен за бастион на партия, която вече не е етническа, а клиентелистка. Ако не пари, ще ви дадат торба с варива, захар, брашно и безплатен сюнет.

8. Дарение срещу гледане. Дарете гласа си на някоя партия, а тя ще трябва да ви дундурка на старини. Гласът е недвижим имот, защото си е закрепен към вас. Адвокатите и нотариусите при тия сделки ще облажат също душичките.

9. Предложете го на Челси или ПСЖ. Те купуват за милиони знайни и незнайни таланти, за вашия глас ли няма да кихнат някой лев?

10. Не си продавайте гласа, а върнете бюлетината за вторични суровини. Четиресет кила хартия е.

 

Автор: Самуил Петканов, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

10 атракции в бъдещ Исторически парк, посветен на наши дни

Зелен чорап броди из Европа

Роберт Фицо в премеждие

Алея на падналите

Колонката на Кирил & Методий: Слово по случай Деня на буквите

10 предизборни проекта, които да трогнат българите и да им обещаят благоденствие

Диалектика на пияния трезвеник

Поздравителен адрес от Дмитрий Медведев до новите македонски управляващи

Половин милион трупа - и сметките на Путин почнаха да излизат

10 сглобки, които заслужаваме

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

10 атракции в бъдещ Исторически парк, посветен на наши дни
10 атракции в бъдещ Исторически парк, посветен на наши дни

Забелязали ли сте, че историята никога не се замисля особено за бъдещето? Тя си се случва за нейното си сега и оставя на бъдещето да я оценява. Затова...