10 начини да го духат(ме) македонците

11229
10 начини да го духат(ме) македонците
Снимка: Български патриоти

Да го духат бедните! Припомнената от вицепремиера Асен Василев реплика на Мел Брукс от филма История на света, част I, разбуни духовете, обиди мнозина, повдигна вежди и бе вадена и вкарвана във всевъзможен контекст. Той се опита с нея да онагледи финансовата политика на управленията в последните 12 години, но постигна много повече от това и духането си стана широкоспектърна тема.

Нека разгледаме възможностите да въвлечем македонците в духането.

***

1. Ново френско предложение. Няма значение за какво е, може да е отстъпка за сладкарница. Важното е, че както при нас, така и при тях има хора, които ще го изкарат Апокалипсис.

2. Евросубсидиите. Едни македонци ще облажат, но повечето ще го издухат, ако стигнат до фаза да получават субсидии от Брюксел. Батковците от София ще занесат в Скопие такова know-how за духането по тая тема, че свят ще им се завие.

3. Най-новата българска история. Добре, ясно е, че старата (общата) история няма да им я дадем без бой. Но в жест на добра воля и с пожелание за добро духане тотално може да подарим на македонците последните ни 80-ина години история, без да загубим нищо. Даже ще ни облекчат, ако я приемат.

4. Да ги приемем в детска градина в София. Но да им кажем половин ден преди края на записването, за да не могат да си извадят медицинско и декларации и да си изгубят реда. Местата в столичните детски градини са най-скъпото, с което разполагаме.

5. Ние да решим да се прекръстим на Северна Македoния. O-то е на латиница. Ще получаваме погрешка поръчките им от алиекспрес, за които те са платили.

6. Да им занесем малко ДПС. Нямат си такова чудо и някак не е честно само ние да го духаме.

7. Да ги извикаме да ритат за националния ни отбор по мач. 100 000 души с български пасоши, надали ще играят по-аматьорски и бездушно за българската сборная.

8. Да ги приемем в еврозоната. Няма начин да не го издухат от това, ама ако случайно не го, ще знаем, че можем и ние. Победа-победа ситуация.

9. Да им се изсипем като бежанци. Ние ще излизаме от ЕС и НАТО, те влязоха в едното и ще влизат в другото, та нека не допускаме при тях да се получи успешно това.

10. Да удълбаем Охридското езеро и да му ливнем фекалните тръби. И горите да се отсекат. Да се грижим за тяхната природа все едно сме си у дома!

 

 Източник: Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...