Корона Глобус: Бай Дончо не може да се почеше, Путин може и да може

15189
Корона Глобус: Бай Дончо не може да се почеше, Путин може и да може
Снимка: Getty Images/Guliver

Целият свят е в свещена война с коронавируса, а ПРАС-ПРЕС както винаги е на първа линия със сведения от фронта по цялото земно кълбо.

Започваме прегледа от най-високото място - президента на САЩ Доналд Тръмп, който има толкова дълга вратовръзка, че на нея могат да се наредят вируси за цяла Аляска, Камчатка и Чукотка (примерно).

Като обикновените граждани и селяни по целия скромен свят - и Тръмп страда със същите мъки от препоръчителния списък за предпазване от инфекцията. Президентът се оплака, че не може да си почеше носа и това му причинява дискомфорт.

Мастараба

Среща ме миналата седмица Вежди. Носи една маса. Маса, маса, не маска. Вежди по друг начин се предпазва. Така и така, разправя, с Бойко...

Докато положението с короната още не беше пандемично, Тръмп инициира на своя глава една операция срещу иранския генерал-главорез Сюлеймани. Американските служби ликвидираха генерала, което доведе до обтягане на отношенията с Иран, последва военен отговор срещу американски бази в Ирак и опит за ограничаване на правомощията на президента чрез маневри на демократите в Сената. Сенаторите се опитаха да ограничат президента в лошия му навик да си чеше геополитическите зарзали с Военно-промишления комплекс.

Правомощията на президента Тръмп не бяха ограничени, но пък заради коронавируса той сам се отказа да отговаря с агресия срещу Иран, защото иранците са едни от най-засегнатите от коронавируса и според Тръмп не би било хуманно сега да ги тормози и с американското оръжие.

Отделно от това той упорито нарича вируса “китайски”, докато китайските партньори пък лансират версия, че заразата в Китай тръгнала от американци.

В последните дни доста полувоенни маневри се предприеха и на фармацевтичния фронт. Френски министър изтъкна предимствата на едно лекарство и обяви друго за неподходящо - Германия официално нарече това “фалшива новина” и стана ясно, че всъщност политици са се намесили в неприключил научен спор.

В други краища на света и околните села политиците се попочесват, според каквато им е средата.

Време е Горанов да си ходи

За Борисов хората са като на носни кърпички - ползва и хвърля. Това важи за всички, освен за Горанов. Политическата отговорност за това...

Орбан си обяви официална диктатура, докато пребори вируса в Унгария, по улиците на Барселона се разхожда Националната гвардия и не дават дори по плажа да се разхождаш (забрави за индепенденция, Каталуния). В Южна Корея тестват едва ли не цялото население, докато в Северна Ким Чен Ун - по навика на своя ум - и да намери някой човек с вирус, никой повече няма види и чуе нищо за този клетник.

Въпреки огромните успехи на Пхенян в борбата с короната - и Тръмп, и Путин официално предложиха помощ на своя приятел Ким. Путин впрочем изпрати хора и ресурси в Италия да помагат и там, а в Руската федерация се въвеждат ограничителни мерки, но като цяло все още се приема, че голямата страна е слабо засегната.

Интересно ще стане, когато Путин почне да помага по-настойчиво на независима Украйна, защо не и на Беларус!

Немалко хора извадиха и “ефективни решения”, “хапче, което със сигурност помага”. Имаше и кратки военни действия по линията “Мажино” - Генерал Парацетамол срещу Маршал Ибупрофен.

Но освен всички други лечители, шамани и фармацевти, активно на фронта срещу коронавируса се изправи и Волен Сидеров - по партийната телевизия напоследък той дава дълги интервюта с кашпировски интонации, в които разказва, че от години се опитва да регистрира адекватно лекарство срещу коронавируса, но среща трудности. Имало някакъв много ефективен препарат, който се ползва успешно във ветеринарната медицина и с него можем да сме героите на деня.

Тато свали каскета през 1968 г. Модата се връща, Божков го отнася

Каскетът излиза отново на мода. Лавина от телевизионни репортажи показват главния прокурор Гешев с каскет как въздава справедливост за ...

Последния откривател, на когото попаднах, беше Доналд Тръмп - той обяви във фейсбука си, че американската агенция по лекарствата “преместила планини” и най-после има ефективно лекарство - написа го с големи букви, като каза имидиътли да се въвежда, защото хората умират и Бог да ни благослови.

Зачудих се защо тоя фейсбук-статус не предизвика световен възторг - пък то “откритието” било вече открито от китайците, от СЗО, и ген. Мутафчийски доста преди Тръмп. Даже Домусчиев го знае от преди Тръмп и обяви, че с такова се лекува.

И все пак Тръмп, че и Путин, да не казваме Ким Чен Ун - определено са по-разумни от Българската православна църква, която продължава да събира миряни, да им раздава кръста за целуване, че то като си имаш корони, дай малко и на ближния!

 

Автор: Франсис Фукушима-Хашимото, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...